Halfesztivált tartanak Siófokon

2016.10.06. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Különleges halételekkel, koncertekkel, táncelőadásokkal és gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket a pénteken kezdődő siófoki Halfesztiválon.
A Balaton-parti város központjában negyedik alkalommal rendezett háromnapos esemény több mint harminc programja között lesz street food-bajnokság, halpiknik, halétel-készítés, kitelepülő vendéglősök pedig halas finomságaikat kínálják a látogatóknak 

Kiemelték, a vendégeket olyan neves előadók szórakoztatják, mint az Old Boys, a The Immigrants, a Margaret Island, a Paddy and the Rats, Freddie, a Popdealers, a The FreakEnd, valamint a Második Műszak, amely Ferenczi Györggyel lép színpadra.

Jelezték, hogy a fesztiválon bemutatkoznak táncegyesületek, táncházak, lesz játszóház, gyermekkoncert, kézműves foglalkozás, kreatív balatoni (hal)sarok gyermekeknek, Nagy Ho-ho-ho horgász filmmaraton és akváriumok révén, tárlatvezetéssel megismerhető a Balaton élővilága. Emellett lehetőség lesz véradásra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig adományokat gyűjt a helyszínen.

A siófoki Halfesztivált 2013-ban a korábbi tojásfesztiválok sikerein felbuzdulva hívták életre. Az egy évtizeden át évente megrendezett, mára megszűnt tojásfesztivál ugyanis bizonyította, Siófokon nemcsak nyári, hanem őszi rendezvények iránt is van igény.

A város a témájában autentikusabb Halfesztivállal hagyományt kívánt teremteni, célja a Balaton és a hal népszerűsítése.

A fesztiválról bővebb információk a www.kikksiofok.hu oldalon olvashatók.

 

 

 

MTI 2016. október 6., csütörtök 15:40


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing