Hagyomány és Evolúció a New Yorkból is!

Ismét összemérik tudásukat Magyarország legjobb chefjei. A szeptember 15-i és 22-i selejtezőn 24 versenyző indul, közülük négyen a New York Café valamint a New York Palota Salon Éttermének csapatában dolgoznak. A hat nyertes egyenesen a Bocuse d'Or, a chefek olimpiájának tavaszi, hazai selejtezőjébe jut.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt. Ez két selejtezőből és egy döntőből áll, előbbieket szeptember 15-én és 24-én tartják, utóbbit pedig október 27-én rendezik. A selejtezőkben 24 versenyző méri össze tudását, közülük 12-en jutnak tovább a döntőbe.  Közöttük van a New York Café és a Salon Étterem 4 szakácsa is.

Az indulóknak egy sertéssel kell megküzdeniük, vagyis annak bizonyos részeivel, mint például pofa, toka, tarja, oldalas, farok, köröm, fül. 4 kategória van többféle alapelemmel, ezek mindegyikéből egyet kell kötelezően választani.  A selejtezőben 2 és fél óra áll rendelkezésre az ételkészítésre, a főzés 10 perces csúszásokkal indul.

A döntőbe jutó 12 szakácsnak már nagyobb falattal kell megküzdenie, 4 és fél óra alatt 6 személyre kell főzniük, malacból vagy lazacfiléből, esetleg jakabkagylóból. 

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek, különösen kollégáinknak!


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing