Győzött a sörforradalom: magyar példákon keresztül mutatják be a világ sörtípusait

2019.09.25. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A világ legfontosabb sörfajtáit, a sör történetét, az alapanyagokat, készítési módokat és a sör gasztronómiai szerepét mutatja be az első magyar söriskola. A tanfolyamon főképp magyar kisüzemi főzdék sörein keresztül prezentálják a világ legsikeresebb sörfajtáit.

A HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyama ősztől havonta várja a sörkultúra és gasztronómia iránt érdeklődőket, Budapest belvárosában, ahol két estés, sörkóstolással egybekötött előadáson ismerkedhetnek az itallal, és a hozzá párosított ételekkel.

A kezdeményezés mögött a Brew!Studio, Budapest legismertebb sörfőzést oktató csapata, a Beerporn.hu, a magyar sörmagazin és a Borganika gasztronómiai műhely összefogása áll.

Hungarian Beer Academy - Magyarország első söriskolája. HOL Magazin 2019.

A kurzus célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

A képzés során mintegy húszféle sört kóstolnak a résztvevők, amelyek túlnyomó része hazai főzdékben készül, hiszen a magyar kisüzemi sörfőzdék között immár számos olyan működik, amelyek nemzetközi szinten is képesek kiemelkedőt alkotni, többen közülük ezt Belgiumban, az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban rendezett sörversenyek érmeivel is tudják bizonyítani.

Hungarian Beer Academy - Magyarország első söriskolája. HOL Magazin 2019.

A tanfolyam megkezdésekor minden résztvevő, az előadók által összeállított tankönyvet kap, a sörök és ételek kóstolását követően pedig a kétnapos tanfolyam elvégzését igazoló oklevél jár a hallgatóknak.

A Hungarian Beer Academy kurzusai a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. A következő alkalom október 8-án kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

https://thebeeracademy.hu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing