Gyógyvízre, magyar!

Mi, magyarok nem tudunk leruccanni egy kis kikapcsolódásra saját tengerpartunkra. Több száz kilométert kéne autózni ahhoz, hogy megpillantsuk az azúrkék vizet. Van azonban olyan természeti kincsük a tenger helyett, amivel igen előkelő helyen állunk az európai, sőt a világ országainak versenyében. Magyarország Japán, Izland, Olaszország és Franciaország mellett gyógyvízben a világ első öt leggazdagabb állama közé tartozik. Szinte nincs olyan pontja az országnak, ahol ne lenne gyógyforrás.

Az észak-alföldi régióban több mint kétszáz meleg vizű kút, a magyarországi termálkutak bő egytizede található, amelyek rendkívül gazdag ásványi anyag összetételüknél fogva nemcsak betegek gyógyítására, de az egészség megőrzésére is alkalmasak. Az Észak-Alföldön feltörő gyógyvíz ereje évtizedek óta ezrek gyógyulását, panaszainak enyhülését eredményezi. A térség termálvizének fő jellemzője a gyulladáscsökkentő, izomlazító, a bőr anyagcseréjére kifejtett jótékony hatás. Alkalmazzák krónikus mozgásszervi, bőrgyógyászati megbetegedések, kismedence és nőgyógyászati, urológiai eredetű gyulladások, meddőség, valamint prosztatabántalmak kezelésére. Az alföldi települések gyógyító kincse a jódos, brómos víz is, amely szintén jó hatású reumás, nőgyógyászati és urológiai betegségek, pajzsmirigy alulműködés ellen. Javítja a vérellátást és a keringést, alkalmas magas vérnyomás és érbetegségek kezelésére. A vizek világa nemcsak a gyógyulni vágyókat várja, a fürdőzés kiváló módja a betegségek megelőzésének, az egészségmegőrzésnek, a fáradt test regenerálásának, energiakészleteink feltöltésének, a szellem felfrissülésének.

Hajdúszoboszló. HOL Magazin 2014.

A régió wellness fürdői, wellness szállodái által nyújtott szolgáltatások széles skáláján fellelhetőek a különféle testet-lelket dédelgető kezelések. Az egyik legismertebb és legtöbbek által látogatott hely a hajdúszoboszlói Aqua-Palace vízipalota, ami 15.000 m2-en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját. Az Aqua-Palalce 20 medencéje közül 8 a földszinti fürdővilágban található. Az exkluzív élménymedencék különböző korokat és helyszíneket idéznek meg. Minden medencében egyedi látvány varázsolja el a fürdőzőket. Van jégbarlang fürdő, mozi fürdő, Pávai emlékfürdő, trópusi fürdő, Gangesz fürdő, Római fürdő, tengeri fürdő, barlangfürdő. Érdekesség, hogy a Pávai emlékfürdő a gyógyvíz feltárójáról, dr. Pávai Vajna Ferencről kapta a nevét. Az Aqua-Palace Élményfürdőben található a legnagyobb hazai gyerekvilág. A szaunázás szerelmesei az élményfürdőben egy egész szaunavilágot vehetnek igénybe. A spotkedvelő vendégek részére két pályás álló szörf, squash, spinning, kangoo és sok más fitness-szolgáltatás áll rendelkezésre.

Hajdúszoboszló. HOL Magazin 2014.

Hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma nyújtotta élményt kihasználhassa, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing