Guatemala Antigua, a kakaós kávécsoda

2015.10.13. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Megérkezett a Starbucks kávémesterek kedvence, a Guatemala Antigua. A kakaós és enyhén fűszeres ízjegyeket hordozó kávé a hűvösebb és derűs őszi napokon is kellemes perceket szerezhet akár otthoni kávézás alkalmával vagy Starbucks kávékülönlegességekben fogyasztva.

Az erőteljes és frissítő Guatemala Antigua kávékeverék története a maják nyelvén „A fák földje” névvel illetett guatemalai Antigua tartományban kezdődött 1750-ben. A három ma is aktív vulkán ölelésében elhelyezkedő területen gazdag talajban, 1400‒1700 méteres magasságban, kiegyenlített hőmérséklet és páratartalom mellett a kávécserjék 3-4 méter magas banánfák és kakaócserjék árnyékában növekednek. A különleges bánásmódot jól példázza, hogy a termés kétharmadát még mindig kézzel takarítják be, hűvösebb éjszakákon pedig a farmerek tüzeket gyújtva óvják a kávécserjéket a fagyástól. Ennek az eljárásnak köszönheti a guatemalai kávé füstös aromáját és egyedi ízét.

Az évente csupán egyetlen alkalommal szüretelhető kávécseresznyék az ideális körülményeket kiemelkedően magas ásványianyag-tartalommal, finoman fűszeres és kakaós aromával hálálják meg.

A Guatemala Antigua ízét a közepes pörkölés ellenére kóstolás után még sokáig szánkban érezzük. Különleges ízjegyeit hozzá illő édességgel még inkább kiemelhetjük, amely lehet karamellába mártott alma, körte, mogyoró, de akár csokoládé is.

Starbucks Guatemala Antigua. HOL Magazin 2015. 

Az őszi szezonban érdemes megkérni a Starbucks baristákat, hogy kedvenc kávékülönlegességünket Guatemala Antigua kávéból készítse, de szemes kávéként vagy igényeink szerint megőrölve otthonra is vásárolhatunk belőle. Jó tudni, hogy októberben a Starbucks Szemes kávé péntekeket tart, így minden pénteken szemes kávé vásárlása esetén egy választható Tall méretű italt kapunk ajándékba.

****************

Próbálja ki kedvenc Starbucks kávézójában vagy készítse el otthon:

Guatemala Flat White

Töltsön egy dupla eszpresszót a kávéscsészébe, majd óvatosan öntsön a tetejére egy vékony réteg gőzölt tejet. A végén koronázza meg tejhabbal.

Érdemes üvegcsészében elkészíteni.


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing