Grimm mesefigurák a belvárosban

Biztosan mindenkinek ismerős Hamupipőke, Hófehérke és Babszem Jankó története. Nem csak az közös bennük, hogy gyermekkorunk hősei és hősnői, hanem az is, hogy a nagyszerű Grimm testvérek tollából keltek életre. Az Egykettőben most ez a kivételes mesevilág elevenedik meg október 31-én egy nagyszabású Halloween party keretében. Az Egykettő sütőtökös meglepetései és némi sütőtökpálinka teszi majd teljessé az élményt, amivel egész héten várják a betérőket.

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világban elterjedt és hazánkban is egyre nagyobb hagyománya van. Egy máig fennmaradt hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba.

Már a kelták is védekeztek a biztonságukat veszélyeztető esemény ellen, a tökéletes megtévesztés érdekében szellemnek öltözve parádéztak az utcákon, hogy a Gonoszt a végsőkig megzavarják, hogy aztán könnyebben elűzhessék. Ma már inkább az emberek képzeletvilágának megelevenedésén van a hangsúly, boszorkányok, szörnyek, kísértetek, kutyusok és cicák, hercegkisasszonyok és szuperhősök lepik el az utcákat, mindenki annak öltözik be, amire igazán vágyik. A szörnyek, szellemek, mesék legnagyobb alkotói pedig nem mások, mint a Grimm testvérek. Az Egykettő most ezt a két világot egyesíti és egy hatalmas Grimm Party keretében ünnepli meg Halloween éjszakáját.

Október 31-én este 10 órától kezdődik a buli, ahol azok, akik jelmezben érkeznek és kimondják a varázsszót - „Csokit vagy csalunk” – pezsgőt és sütőtökös üdvözlőfalatkát kapnak ajándékba.

Az este hangulatáról a Grimm főhősök mellett DJ Serge gondoskodik, akinek zenéjére ezúttal Csipkerózsika is felkel majd álmából. A Halloween hangulat egész héten tart, hiszen szuper sütőtök ihlette fogások is terítékre kerülnek, melyek mellé igazi sütőtökpálinka dukál.

Itt a vége, fuss el véle!

www.egyketto.eu

www.facebook.com/EgykettoBisztroFroccsliget  


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing