Gourmet Fesztivál - Különleges étkek idén is

Orgonakrém-leves, libamáj fagylalt, homár vattacukor és számos egyéb különleges étel, ital, valamint kulturális program várja a közönséget a Gourmet Fesztiválon péntektől vasárnapig a Millenáris Parkban.

Magyarország legjobb éttermei, a legjobb borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek, süteménycsodák, kézműves sörök és még sok más gasztrotermék szerepel az idei Gourmet Fesztivál több mint 100 kiállítója (köztük 40 étterem, 40 pincészet, 10 kereskedő és 8 cukrászda) kínálatában - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a rendezésért felelős Sziget Kulturális Szervezőiroda.

Mint hangsúlyozták, a fesztivál olyan ízeket is elhoz, amelyekkel igazán ritkán lehet találkozni. Lesz például kovászosuborka-nyalóka és mangalica lollipop, az igazi ínyencek orgonakrém-levessel indíthatnak, majd megkóstolhatják a kecskesajtos-almás burgonyafőzeléket.

Az újdonságokat, klasszikusokat, újraértelmezett és kísérleti ételeket kínáló rendezvényen megízlelhető majd a házi tokaji aszús kolbász, a libamáj-fagylalt vagy a homár vattacukor, desszertként pedig akár a borokkal töltött csokibonbon is.

Mindezek mellé a látogatók többek között a Balassa, a Bock, a Gere Attila, a Gizella, a Heimann, a Pannonhalmi Apátsági, a Sauska vagy a Szent Tamás Pincészet legjobb borait kortyolhatják, de nem hiányoznak a kínálatból a kézműves sörök és a pálinkák sem.

A kóstolás közben olyan együttesek zenélnek, mint a Kerekes Band, a Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Váczi Eszter Quartett, a Harcsa Veronika Quartett, a Kiscsillag Akusztik, Szalóki Ági vagy a Deladap!.

A Gourmet Fesztivál részletes programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon található meg.

 

MTI 2012. június 7., csütörtök 15:50


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing