Gourmet Fesztivál - A rakott krumpli a középpontban

A legnevesebb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselőinek standjaival várja a minőségi gasztronómia kedvelőit a Gourmet Fesztivál a Millenáris parkban május 30. és június 1. között.

A Gourmet Fesztivál célkitűzése, hogy a legjobbak bemutatására törekedjen, legyen az étterem, kézműves finomságok gyártója, cukrászat, borászat vagy sörfőzde - közölte az MTI-vel a fesztivál rendezője, a Sziget Szervezőiroda, emlékeztetve: tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 ezer érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a háromnapos rendezvényre.

Mint hangsúlyozták, a válogatott kínálat egy helyen mutatja be az ország számos pontján jeleskedő mestereket, akik közülük sokan csak a Gourmet Fesztiválon vállalnak vendégszereplést.

A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

Tovább bővül a Gourmet kiállítóinak köre is, ezúttal az itthoni ízek mellett már a nemzetközi konyhák hazai reprezentánsaira is kitekintenek. Ennek keretében bemutatkozási lehetőséget kapnak a Magyarországon működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, és teret kap a minőségi street food is.

A gasztroszínpadon idén is rengeteg program, hazai és külföldi sztárséfek bemutatói, főzősuli és kóstolók várják a közönséget.

 

MTI 2014. február 4., kedd 11:52


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing