Gazdára talált a Flintstones ház

2015.01.08. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Decemberben végre elkelt a híres amerikai műsorvezető, Dick Clark álomháza, mely a Flintstone család házának mintájára épült és csaknem három évig volt a piacon. Az ingatlant eredetileg 3,5 millió dollárért hirdették meg 2012 márciusában, tulajdonosának, az American Bandstand című műsor házigazdájának halála előtt egy hónappal, végül csak most talált gazdára, az eredeti ár csaknem feléért, azaz mindössze 1,777,777 dollárért.

Az amerikai celebek közül Dick Clarkról a legnehezebb elképzelni, hogy egy barlangban szeretne élni. Hogy miért építtetett magának mégis barlanglakást a híres TV sztár? Ennek jártak utána az Ingatlantájoló szakértői.

A Flintstones házra emlékeztető, kívül-belül kőből épült ingatlan a Santa Monicai természetvédelmi területen, egy hegy tetején található, és hatalmas sziklára emlékeztető formájával tökéletesen illeszkedik környezetébe. A 8,9 hektáros területen elhelyezkedő épületből 360 fokos panoráma nyílik a környező hegyekre és az óceánra, így nem csoda, hogy Dick Clark első látásra beleszeretett ebbe a gyönyörű természeti környezetbe, és úgy döntött itt építi fel otthonát.

Clark az épület tervezésével Phillip Jon Brown építészt bízta meg, aki azért javasolta a műsorvezetőnek a szikla formájú ház építését, hogy ezzel elérjék, hogy a nemzeti park gondnoksága engedélyezze a hegy tetejére történő építkezést. Elmondása szerint, mikor Clark megtudta, hogy a hegy tetejére épülhet háza, amennyiben beleegyezik a barlanglakásba, nem gondolkodott sokáig, az ötlet azonnal megtetszett neki, így történt, hogy Dick Clark végül ebben a házban élt élete végéig a vadon közepén, gyönyörű növények között.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://www.zillow.com/blog/dick-clark-flintstones-home-sells-166705/


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing