Gasztronómia a Budavári Borfesztiválon

2015.08.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Budavári Borfesztiválon szeptember 9-13. között idén megújuló gasztronómia fogadja a látogatókat, a vendégek öt napon át engedhetnek a kiváló ételek és borok csábításának.
A gasztronómia új területet hódított meg a fesztiválon: a Gasztro sétányt.
A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel a régi Villányi korzó helyén. A kiállító vendéglátók mellett kellemes kerti hangulat várja az odalátogató közönséget.

Újdonságként a Montenegrói Gurman frissen készült grill ételeivel mutatkozik be, és lesz még a sétányon füstölt bébicsirke, a Kovács Lázár nevével fémjelzett glutén- és tojásmentes Hal&Chips, a folyamatosan megújuló KOLBice és friss bagelek a Bakker jóvoltából.

Természetesen a fesztivál egész területén, a jól megszokott helyeken felbukkannak bevált, régi partnereink is.

Az Országkonyha a magyar fesztiválételek széles választékával várja a látogatókat. Kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. A Gerbeaud és A Szarvasgomba Világa tovább színesíti az Oroszlános udvar gasztronómiai kínálatát, utóbbi – sokak örömére – kétszer akkora kínáló felülettel mint tavaly. A Csülök Bár, a Savoyai terasz árkádjai alatt csülkös pacallal, füstölt-főtt csülökkel csábítja az éhes vendégeket, idén újdonságként az NG Sajtterasz pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak. Frissen, kemencében sütött magyaros ételekkel, extra feltétekkel készül a Keleti felvezetőnél a Szittya Pita Kemencés Kenyérlángosozó és Kemencés Szittya Buci. Idén sem hiányozhatnak a kínálatból a kézműves sajtok, a Nemzetek Sajtversenye standjánál a legjobb európai termékek mellett egy amerikai sajtkülönlegességet is megízlelhet a közönség, közvetlenül a verseny szervezője, a SZEGA Market standja mellett. A Tokaji udvarban a Molnár’s Kürtőskalácsnál a legnépszerűbb ízeket kóstolhatják meg a vendégek, a Bolka pedig bonbonjaival, süteményeivel számos új ízélményt okozó édes meglepetéssel készül. Hagyományos, kézzel húzott édes és sós házi rétesek színes palettájáról válogathatnak a Rétesházban a Balatoni udvarra látogató vendégek.

Az extra energiára vágyó vendégek kipróbálhatják a Pellini Caffé kávéspecialitásait, vagy az utóbbi évekből már jól ismert Caffé Ricci kiváló minőségű termékeit.

 

http://www.aborfesztival.hu/hun/gasztro_6 

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing