Gasztro-happeninggel ünnepelt a kultikus Tuba Tanya

2014.06.12. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

20 éves születésnapját ünnepelte Pünkösdkor a hajdúszoboszlói - már kultikus vendéglátóhelynek számító - Tuba Tanya. Ez alkalomból a tulajdonos ismert chefeket invitált meg, hogy baráti hangulatban, együtt készítsék el a különleges fogásokat a vendégek számára. A nagy összejövetelbe bekapcsolódtak a New York Palota Salon Éttermének és a New York Kávéház konyhájának kitűnő szakemberei, Wolf András chef, Nagy Anna cukrász, és kollégáik: Szűcs Zoltán és Kiss Krisztián.

A piknikre több mint 500 vendég regisztrált, így nagy volt a sürgés-forgás a Tuba Tanyán. Már napokkal korábban le kellett zárni a részvételi jelentkezést, annyian szerettek volna részt venni a 20 éves szülinapi ünnepségen. Ami biztosan megvolt: napsütés, remek, baráti hangulat és fantasztikus fogások.

A Tuba Tanya – hírnevéhez hűen - hagyományos ízekkel készült, az ünnepi menüben a bográcsgulyástól kezdve a kenyérlángoson át, mangalicatarja burgerig minden finomság szerepelt. Ezek elkészítésében a Salon Étterem négy kollégája, valamint az IKON étterem és a Tuba Tanya szakértői vettek részt.

Wolf András chefet már jól ismerjük, hiszen több címet, díjat is elnyert szakértelmével, odaadásával, kreativitásával, és híres arról, hogy mennyire ragaszkodik a hagyományos magyar konyhához, hiszen ennek ízeit adja vissza a New York Palota Salon Éttermében és a New York Kávéházban is – igaz, nem a hagyományos formában.

Nagy Anna cukrász is nagy elismertséget vívott ki nem csak a szakmában, hanem a vendégek körében is, hiszen finomságait nap, mint nap fogyasztják a patinás épület éttermébe látogató, különlegességekre vágyó vendégek. Nagy Anna a 2014-es SIRHA Budapest kiállításon az "Év Desszertje verseny" győztese lett. Itt is kitett magáért, túrós-epres finomsággal készült.

Szűcs Zoltán nevét a Bocuse d’Or Magyarországi elődöntőiből ismerhetjük. A Salon Étterem kollégája a negyedik helyet szerezte meg a nívós világesemény hazai válogatójában.

Kiss Krisztián lelkes fiatal tagja a Salon Étterem csapatának. Itt volt tanuló, és annyira az elhivatottsága rabja lett, hogy nem is szeretne máshová menni – igaz, nem is engednék.

A Tuba Tanya igazi kultikus hely a – nagyon is jó értelemben vett – magyar hagyományos vendéglátás színterén. A Hortobágyi-puszta szélén, Hajdúszoboszlótól 8 kilométerre, Nagyhegyes település határában az akácfák árnyékában bújik meg. A nyári forróságban a vályogfalú épületek hűvös csendjével, télen a kemencék melegével, és a bennük készülő ételek hagyományos magyar ízeivel, a századfordulón virágzó tanyavilág szellemét idézi meg.

Tuba Tanya, Hajdúszoboszló

http://www.tubatanya.hu/

https://www.facebook.com/tubatanya

 

Salon Étterem, Budapest

Erzsébet körút 9-11.

https://www.facebook.com/pages/Salon-Restaurant

www.salonrestaurant.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing