Gastro Trade Expo 2011

Június 1-2-án zajlik a SYMA csarnokban a vendéglátóipari szakma nagyrendezvénye, a Kreatív Konyha Fórum folytatásaként bemutatkozó Gastro Trade Expo. Az interaktív, két napos konferencia és szakvásár már nemcsak az éttermi és szállodai szakmának, hanem a cukrászatoknak, pékségeknek, pizzériáknak ételkiszállító cégeknek, vagyis a vendéglátóipar széles szegmensének szól. Látványos bemutatók, külföldi oktatóséfek, a legjobb hazai szakemberek, számos kiállító és számtalan termék várja mindazokat, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak az aktuális trendekkel. Megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat és elõadást tart a sous vide technológia atyja, a francia Georges Pralus, aki az Alain Ducasse Intézet képviseletében, a Culinartist Akadémia közremûködésének köszönhetõen látogat el a rendezvényre.

Az alapoktól a csúcsteljesítményekig, közérthetõen és követhetõen!

A Kreatív Konyha Fórum négy évvel ezelõtti indításával az volt a célunk, hogy olyan szakmai konferenciát és kiállítást hozzunk létre a vendéglátós szakma számára, ahol találkozhatnak egymással, a legelismertebb pályatársaktól tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek, és közvetlenül kapcsolatba kerülhetnek az ágazat kereskedelmi és szolgáltató cégeivel.

Idén jelentõs változásra készülünk, mellyel szeretnénk elérni, hogy a teljes vendéglátóipari szegmens meghatározó eseményévé váljon a Fórum, azaz immár a Gastro Trade Expo. Két napon keresztül, jóval nagyobb kiállítói területen, a SYMA csarnokban szervezzük meg a rendezvényt, ahol a konferencia-elõadások mellett a gyakorlati workshopokra és az egyedi igényekre szabott, profi kiállítói bemutatkozásra fókuszálunk. Célunk, hogy egy olyan modern szemléletû rendezvényt hozzunk létre, ahol a vendéglátás különbözõ szegmenseiben dolgozók megtalálják a számukra érdekes programokat és partnereket, kibõvülve már a cukrászat-sütõipar és a közétkeztetés-catering területével is.

 

PROGRAMOK

Az elõadások, szemináriumok, bemutatók több helyszínen, párhuzamosan zajlanak, így mindenki megtalálhatja a számára legfontosabb témákat. Az elõadások között nagyobb szüneteket tartunk, így arra is lesz idõ, hogy vendégeink meglátogassák kiállítóink standjait. A program jelenleg is alakul, de a fõbb elemeket már megoszthatjuk önökkel:

Üzlet és üzemeltetés a vendéglátásban

Konferencia éttermi és szállodai menedzserek, üzletvezetõk, tulajdonosok számára. Konferenciatermünkben azokat a témákat vesszük sorra, amik az üzletmenet hatékonyabb, sikeresebb mûködéséhez adhatnak útmutatást. Csak felsorolásszerûen pár téma:

 

Június 1., szerda

11.00 Hatóságok aktuálisan

12.00 Pályázatok, banki konstrukciók

14.00 Beszerzés – piacról, kistermelõktõl, kistermelõk integrálása, minõségi védjegyek

15.00 Üzemeltetés – energiagazdálkodás, zöld energiák

16.00 Szállodanyitási trendek a tengerentúlon

 

Június 2., csütörtök

11.00 Munkaerõ-gazdálkodás

12.00 Üzletkialakítás, belsõépítészet, design,

13.00 Marketing – web, promóciós anyagok, eladáshelyi marketingeszközök

14.00 Új piacok keresése

 

Kiállítótér és Konyha Show

A kiállítótérben a kiállító standok mellett kap helyet három látványkonyha negyvenfõs szemináriumsarkokkal. A Basic Gourmet sarokban éttermi és szállodai szakácsoknak, a Pizza, Pastry, Bakery sarokban pékségek, cukrászatok, pizzériák szakembereinek, a Big Kitchen sarokban pedig közétkeztetõk és catering cégek szakácsainak tartunk bemutatókat neves külföldi oktatóséfek és elismert hazai szakemberek közremûködésével.

A cél mindhárom esetben ugyanaz: az új technológiák megismertetése, a hétköznapi alapanyagok kreatív használata és a különleges segédanyagok hétköznapivá tétele, a gazdaságosság elõsegítése a minõség megõrzésével. A megoldás, vagyis az eszközök, eljárások és persze a késztermék viszont teljesen különbözõ, ezért mindhárom szegmens számára a legfontosabb, legérdekesebb megoldásokat mutatjuk be.

 

Június 1., szerda

Basic Gourmet

10.30 Halbontás és lazac konfit

12.00 Grillezés mesterfokon

13.30 Krumpli másképp

15.00 Trükkök a tányéron

 

Big Kitchen

11.30 sous vide a nagykonyhákban

13.00 közétkeztetés olasz módra

15.00 Sodexo – egészségprogram a közétkeztetésben

16.30 Regenerálás, tálalás

 

Pizza, Pastry, Bakery

11.00 Ezt süsd ki! Sütõipari alapanyagok, adalékanyagok

12.30 Pizzakészítés felsõfokon

14.00 Csokoládétemperálás kézzel, géppel

15.30 Modern bonbonok

16.30 Fagylaltkészítés hagyományos és modern technológiákkal

 

Június 2., csütörtök

Basic Gourmet

10.30 Belsõségek korszerûen

12.00 A divatos nyúl

13.30 Tojásvariációk

15.30 Szifontechnológia- hideg-meleg többféle textúrában

 

Big Kitchen

11.30 Vákuum alatti fõzés

13.00 A sous vide atyja: GEORGES PRALUS

15.00 Közétkeztetés olasz módra

16.00 Új csomagolástechnológiák

 

Pizza, Pastry, Bakery

11.00 Dagasztástechnológiák

12.30 Pizzakészítés felsõfokon

14.00 Krémtípusok a cukrászatban

15.30 Tányérdesszertek

 

A kiállítótéren belül Piaccal és a gasztro-szektor felé nyitni vágyó kistermelõkkel, Borudvarral és Café&Bar pódiummal várjuk az érdeklõdõket, akik mindenhol kérdezhetnek, kóstolhatnak, akár vitázhatnak is.

 

Borudvar

Az éttermi kínálatban kiemelkedõ szerepet játszó italok (borok, pálinkák) megismertetésével, az egyes italok gasztronómiai összefüggéseivel foglalkozó tematikus elõadások és kóstolók. A Borudvaron belül található Pincesoron folyamatosan megismerhetõk a bemutatott borok., tematikusan csoportosított borászatok.

Piactér

Gasztronómiai alapanyagokat elõállító kistermelõknek kínál bemutatkozási lehetõséget, akiknek a megtermelt mennyiség és az állandó minõség alapján lehetõségük van egy-két étterem állandó beszállítójává válni. Ebben a programban szakmai partnerünk az Agrármarketing Centrum Kht.

Café&Bar pódium

A kávéházi hangulatú pódiumon étvágygerjesztõ koktélokat kóstolhatnak a vendégek, megismerhetik mitõl jó a kávé, megtanulhatják a pálinkafelszolgálás-pálinkakóstolás fortélyait és számos illatos, ízletes kortyolnivalót próbálhatnak ki a két nap során.

 

Közremûködõ szakemberek:

Bíró Lajos, Segal Viktor, Nyári László, Kiss János, Takács Lajos, Palotai Csaba, Varga Gábor, Horváth Szilveszter, Nusszer István, Hébenstreit Ádám, Urbán Tibor, Kovács Antal, Maurizio Leone, Marcello Castaglioni, Tom Bauweraerts, Eva Centa… és mások, a lista folyamatosan bõvül

Megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat és elõadást tart a sous vide technológia atyja, a francia Georges Pralus, a francia Georges Pralus, aki az Alain Ducasse Intézet képviseletében, a Culinartist Akadémia közremûködésének köszönhetõen látogat el a rendezvényre.

 

LÁTOGATÓI INFÓK

Helyszín: SYMA Sport- és Rendezvényközpont „A” csarnok

Cím: 1145 Budapest, Dózsa György út 1

Parkolás: a csarnok környékén ingyenesen, a Sportaréna parkolójában 320 Ft/nap (19.00 óráig)

Tömegközlekedés: M2 metró, Népstadion megállótól 5 percnyi séta

 

REGISZTRÁCIÓ, JEGYEK

A rendezvény csak elõzetes vagy helyszíni regisztrációt és jegyvásárlást követõen látogatható. Az elõzetes regisztráció zárása május 25.

 

A regisztrációs adatlap itt érhető el >>>

 

Teljes árú napijegy: 3000 Ft

Teljes árú kétnapi jegy: 5000 Ft.

Május 25-ig regisztrálók számára 50%-os kedvezményt biztosítunk a belépõ árából.

Elõregisztrációs napijegy: 1500 Ft

Elõregisztrációs kétnapi jegy: 2500 Ft

 

Részletes program és további információ: www.gastroexpo.hu www.vendon.hu

 

Centralpress Hungary Kft.

1084 Bp., József u. 26.

T: 06 20 912 3410, 06 20 9475 488

 

A SYMA Csarnokról további információk a helyszinonline.hu oldalon >>>

 


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing