Furmint Február 2013

Országszerte több mint ötven étterem, borbár és szaküzlet várja a Furmint Február rendezvénysorozat keretében a furmintról szóló borkóstolókkal, különleges menüsorokkal, esetenként kedvezményekkel az érdeklődőket egész februárban.

A negyedik alkalommal megrendezett Furmint Február kapcsán Soprontól Tokajig, Pécstől Budapestig rengeteg program szól erről az izgalmas, gyakorlatilag csak a Kárpát-medencében termelt szőlőfajtáról, amely ma elsősorban Tokajhoz és Somlóhoz kötődik, de korábban az egész országban elterjedt volt - mondta a Furmint Februárt szervező Vinoport.hu bormagazin főszerkesztője az MTI-nek.

Tóth Adrienn hozzátette: szeretnék elérni, hogy a Márton-nap mellett egy másik olyan ünnepi időszak is rögzüljön a köztudatban, amely egy konkrét borhoz kötődik. Ennek érdekében február folyamán országszerte több tucatnyi borkereskedés kínálja kedvezményes áron furmintjait, szervez kóstolókat és nyereményjátékokat, számos étterem kínál konkrét furmintokra komponált menüket, és vesz fel a borlapjára furmintokat.

A hónap csúcsrendezvénye idén is a Nagy Furmint Február kóstoló lesz február 7-én a Vajdahunyadvárban, ahol csaknem 70 termelő - többek között Árvay János Pincészete, Balassa István, Demeter Zoltán, Fekete Béla, a Garamvári Szőlőbirtok, a Gizella Pince, a Hímesudvar, a Kerkaborum, a Kikelet Pince, Kolonics Károly, a Kovács Nimród Winery, a Kreinbacher Birtok, a Pálffy Pince, a Sauska Tokaj, a Szepsy Pince, a Tokaj Nobilis és a Tokaj Oremus - prémium furmintjait lehet majd megízlelni.

A rendezvényen a tokaji és somlói tételek mellett kóstolhatók lesznek majd balatoni, egri, pécsi és zalai furmintok is, a száraz és édes csendes borok mellett pedig lesz furmintból készített pezsgő, ecet és verjus is. A Nagy Furmint Február kóstolón mutatkozik be a nemrég újraindult salgótarjáni üveggyár furmintpohara is, amelynek formáját a szervezőkkel egyeztetve alakították ki.

A programok egyre bővülő soráról a www.furmintfebruar.hu honlapon értesülhetnek az érdeklődők.

 

MTI 2013. február 4., hétfő 15:36


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing