Friss táplálkozási trendek a rendezvényeken is

Tisztában vagy vele étterem-tulajdonosként vagy rendezvényszervezőként, hogyan veszíted el vendégeid elégettségének körülbelül 15-20%-át?

Ráadásul még azelőtt, hogy a vendéged a szájához emelte volna a villát?!

Munkatársaid (felszolgálók, pultosok, vagy akár az értékesítési vezetők) vajon felkészültek-e a következő kényes és beugratós – ám egyre többek számára életbevágó – kérdésekre:

• Milyen zsiradékot használnak a konyhában? Nagyon becsapós kérdés, a válasz kisebb „előképzettség” hiányában szinte sosem lehet megfelelő...

• Milyen liszt- és gluténmentes köretet tud ajánlani?

• Ha burgonya nélkül kérem a libacombot, akkor az automatikusan azt jelenti, hogy annyival kevesebbet ételt is kapok majd?

• Tejtermék került a krémlevesbe?

• Paleolit - vagy éppen makrobiotikus, stb - étrendet folytatok, mit ajánl? Tudok egyáltalán ennek megfelelő menüt választani?

• Vegetáriánus vagyok, de a rántott gombából és az íztelen grillzöldségekből elegem van. Élvezhetem mégis az evés örömeit ennek megfelelően?

Zöldségek. HOL Magazin 2013.

A válaszok és egyben megoldások a fenti és az ezekhez hasonló kihívásokra pedig egyszerűek, a kollégákat könnyű -legalább alapszinten – „képbe hozni”... hogy ne a vendég hozza őket zavarba. Az első benyomás pedig köztudattan mély nyomokat hagy... legalább olyan mélyet, mintha az ölébe öntöttük volna az aperitifet!

Az esetleges ételallergiák kérdése hasonló ismérvek mentén szerveződik, így a válaszok egycsapásra és átfogóan érkeznek. De vannak-e egyáltalán kérdéseid?! Érzel e felelősséget, látsz e fogyasztói igényt minderre? Ha igen, akkor segíthetünk megtalálni a válaszokat is...

Egészséges táplálkozás. HOL Magazin 2013.

Az is lehetséges, hogy már felmerült benned az az igény, hogy részletesen kiigazodj a jelenleg „divatos” vagy elsődlegesen elterjedt, gyakran azonban ellentmondásos táplálkozáshoz köthető rendszerekben? Keresed a megfelelő kiutakat, hogy hogyan tudsz jobb színben feltűnni a vendégeid előtt - egy különleges rendszer által?

Netán ezt a hozzáadott értékedet hirdetnéd is a vendégeid felé? Kis változásokkal komoly versenyelőnyre tehetsz szert, hiszen a profi vendéglátás ezeken az apróságokon múlik.

Bartha Ákos 0670 3387603

Facebook: Táplálkozás-Beállitás

www.taplalkozasbeallitas.hu

 

 

 

 


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing