Főszezon - Turisztikai és gasztronómiai vásár hétvégén a budai Várban

Utazási és szállásajánlatokkal, kóstolóval egybekötött gasztronómiai bemutatókkal, Vidék Mustra-gálával, valamint kétnapos, ingyenes szórakoztató, családi programmal várja a látogatókat a Főszezon kiállítás és vásár szombaton és vasárnap a budai Várban - közölte a szervező G-Mentor Kft. az MTI-vel.

A VI. Főszezon díszvendége Miskolc és testvérvárosa, Kassa lesz. Az idei rendezvényen több mint száz kiállító mutatkozik be, ott lesznek a magyar városok, vendégcsalogató ajánlatokkal jelentkeznek a hazai gyógyfürdők is, és most először megjelennek a külföldi utazási és szállásajánlatok is.

A hagyományosan ősszel jelentkező turisztikai kiállítás és vásár célja bemutatni, hogy hazánk és a környező országok turisztikai és gasztronómiai kínálata nemcsak a nyári szezonban, hanem egész évben sokszínű lehetőségeket nyújt, amelyeket a szolgáltatók különböző akciókkal, kedvezményekkel tesznek még vonzóbbá - idézi a közlemény Galisz Tamást, a G-Mentor Kft. ügyvezető igazgatóját.

A Főszezon kiállításon nagy hangsúlyt kap a gasztronómia is: kóstolni és vásárolni is lehet majd sajtokat, sokféle kolbászt, pálinkát, bort, pékárut. A Vidék Mustra-gálán a nagysikerű Kossuth téri termelői piac válogatott csapata jelenik meg friss áruival.

A Magyar Vidéki Hálózat főtitkára, Mezőszentgyörgyi Dávid a közleményben rámutatott, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézményeként minden lehetőséget megragadnak a vidéki Magyarország értékeinek népszerűsítésére, ezért támogatják a Kossuth téri termelői piac résztvevőinek kiállításon való megjelenését is.

Hozzájuk kapcsolódik a vendég lengyel termelők bemutatkozása: összesen mintegy 10 kiállító érkezik, famegmunkáló kézművesek, hímzők, dekorációs és napi használati tárgyakat készítő mesterek, valamint az eredeti lengyel vidéki konyha képviselői.

MTI 2012. szeptember 26., szerda 17:24


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing