Forró esték, hűs habok – itt a VinCE júniusi borajánlója

2017.06.01. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A nyár visszavonhatatlanul megérkezett, mi pedig meghalljuk az idők szavát: júniusi számunkban olasz proseccókat és magyar gyöngyözőborokat teszteltünk. Bármennyire kedveljük is a komoly, testes, komplex borokat, a nyáresti lazításhoz és a gyümölcsözön mellé most inkább a könnyedebb italokat választanánk.

Csak semmi mélység, eljött a könnyed és gondtalan buborékok ideje! Persze ezektől a boroktól is elvárjuk, hogy tiszták és finomak legyenek, de elsősorban arra valók, hogy fokozzák a nyár szépségeit.

A tengerparton a hullámokat bámulva, a kerti fű növekedését figyelve, késői reggeli mellé vagy az augusztusi csillaghullás tanulmányozásához ezek a finoman pezsgő borok bármikor bevethetők. Megragadva az alkalmat, most olyan magyar gyöngyözőborokat ajánlunk, melyek legfeljebb 2000 forintba kerülnek, viszont nem fér kétség az élvezeti értékükhöz. 

#CSAJOSESTE – SIMIGH CSALÁDI PINCÉSZET, TOLNA, MAGYARORSZÁG, 2016

Pontszám: 15,55 pont
Típus: száraz rozé gyöngyözőbor
Leírás: halvány bíborszín, tiszta, jó intenzitású illat, friss és üde, epres, málnás, enyhén tutti-fruttis. Ízére is leginkább a frissesség és a jó gyümölcsösség jellemző. Alacsonyabb szénsavtartalma ellenére is nagyon üdítő, bodzás ízvilágú, szerethető bor.
Fajta: cabernet sauvignon
Ár: 2000 Ft
Kapható: www.simigh.hu

MÁTRAI TRAMINI GYÖNGYÖZŐBOR – BÁRDOS ÉS FIA PINCÉSZET, MÁTRA, MAGYARORSZÁG, 2016

Pontszám: 15,5 pont
Típus: félszáraz gyöngyözőbor
Leírás: világos zöldessárga szín, egyszerre vegetális és enyhén aromatikus, szőlős, muskotályos illatú bor. Jó buborékszerkezet, bár a maradékcukor érezhető benne, de a javára válik. Finoman gyümölcsös, lédús, jóleső, jól elkészített, populáris tétel.
Típus: tramini
Ár: 1800 Ft
Kapható: Veritas Borkereskedés, www.borkereskedes.hu

BÓBITA GYÖNGYÖZŐBOR – BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET, BADACSONY, MAGYARORSZÁG, 2016

Pontszám: 15,4 pont
Típus: félszáraz gyöngyözőbor
Leírás: halvány citromszín, zöldes, zöld almás, közepesen intenzív, tiszta illat. Friss és fanyar. Könnyed, élénk savtartalmú, szomjoltó bor almás, barackos, citrusos ízekkel. A cukor ellenére sem válik lomhává. Ízben is inkább fanyar, de jóleső bor!
Fajta: Irsai Olivér
Ár: 2000 Ft
Kapható: Borissimo Borszaküzlet

Tesztünk további eredményeit a hamarosan megjelenő júniusi lapszámunkban olvashatja el. 

www.vincemagazin.hu


Cikkajánló
- DWWA Best in Show díjat nyert a Juliet Victor
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing