Folytatódik az egervári várkastély fejlesztése

Csaknem 100 millió forintos támogatással, a konyha és a lakószobák korszerűsítésével, illetve rendezvénytér kialakításával folytatódik a Zala megyei Egervár várkastélyának felújítása.
A Várkastély Kft. az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának turisztikai szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatán nyert el csaknem 98,2 millió forintot a várkastély komplex turisztikai szolgáltatásainak fejlesztésére, amely 196,3 millió forintból valósul meg.

Németh-Gotthárd József, a kft. ügyvezetője közölte: a munkálatok keretében felújítják a várkastély konyháját és tálalóját, átépítik a szálláshelyek vizesblokkjait, a felújított szobákba pedig korhű, illetve a reneszánsz kort idéző bútorok kerülnek.

A parkoló mellett rendezvényteret alakítanak ki fesztiválok, koncertek, vásárok megtartására. A lovas hagyományok bemutatását szolgálja a jövőben a település központjában, a régi majorban található, az 1700-as évekből származó barokk istálló, amelynek felújítása a napokban kezdődött el.

A magyar állam tulajdonában lévő egervári várkastély állapota az 1961-65 között végzett felújítás óta folyamatosan romlott. Egervár önkormányzata vagyonkezelőként nyáron fejezte be európai uniós támogatással a Nádasdy-Széchenyi-várkastély felújítását.

A 638 millió forint költséggel a reneszánsz kor mindennapi életét bemutató látogatóhelyévé alakított létesítmény beruházásához 531 millió forint támogatást nyújtott a Nyugat-dunántúli Operatív Program, 63 milliót a Belügyminisztérium önerő alapjából nyertek el, 44 milliót pedig az önkormányzat biztosított.

 

MTI 2013. október 12., szombat 12:15


Cikkajánló
- Jelentős beruházások lesznek az idén a turizmusban
- Százötvenezren látogatták a gyulai Almásy-kastélyt
- Felújítják a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttest
- Egy igazán „Egyedi” palota egyedi története, mely sötét múltról és büszke jelenről mesél
- Megújul a Szinyei Merse-kastély Cserkeszőlőn

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing