Folytatódik a Táncművészeti Főiskola felújítása

2011.08.15. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Magyar Táncművészeti Főiskola 2011 januárjában elindította TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0019 azonosító számú könyvtárfejlesztési projektjét, amelyet most, augusztusban, egy újabb követ. A Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerhez benyújtott, KEOP-5.3.0/A/09-2010-0027 azonosító számú, „Energiafelhasználás és üzemeltetési költség csökkentése a Magyar Táncművészeti Főiskolán” című pályázat keretében megvalósul a Gimnázium és Kollégium épületén a hőszigetelés és az ablakcsere. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg. Köszönet a támogatásért!

A Főiskola 2001-ben vehette birtokba a XIV. kerület, Columbus utca 87-89. szám alatti oktatási-igazgatási épületet, 2004 őszén pedig a Kollégiuma is a campusra költözött, teljessé téve az integrációt.

Táncművészeti Főiskola. HOL Magazin 2011.

Az MTF elkötelezett az energiahatékonyság javítása és az energiaköltségek csökkentése mellett. 2008-ban korszerűsítettük a kazánházat. Ennek köszönhetően nemcsak a kazánhatásfok javult, hanem jelentősen csökkent a távvezetéki hőveszteség is.

Most, a KEOP pályázat keretében, az épületek hőtechnikai felújítása valósul meg. Az ún. Központi épület régi vagy déli szárnya és a Kollégium eredeti nyílászárói elavultak, rossz műszaki állapotúak, nem záródnak megfelelően, az épületek homlokzati szerkezetei nem rendelkeznek külső szigeteléssel. Mindezek a hőveszteség jelentős okozói.

2011. június 9-én, ajánlattételi felhívással, nemzeti értékhatárokat elérő, egyszerű közbeszerzési eljárást indítottunk. Az eredményes közbeszerzési eljárás nyertese a GENÉPSZER Generál Építő és Szerelőipari Kft. lett, amely 2011. augusztus 8-án aláírta a vállalkozási szerződést.

A beruházásnak köszönhetően tehát mérséklődik az üvegházhatású gázkibocsátás, jelentősen csökken a földgáz-felhasználás, azaz mérséklődik az energiaszámla, mintegy évi 2,7 millió Forinttal. Továbbá a nyílászárók cseréje után, azok jó záródása révén, nem lesz huzat, a hőszigetelés miatt pedig magasabb lesz a belső falhőmérséklet; javul a hallgatók és a munkatársak komfortérzete.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 94 646 386 Ft. A kivitelezés ideje: 2011. augusztus 1. – 2011. december 31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing