Finom borok és népszerű fellépők Budafokon

Idén 21. alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak tekinthető Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. A szervezők 2010. szeptember 4-én és 5-én sokszínű programmal várják a vendégeket. Fellép többek között a Ghymes együttes, Keresztes Ildikó, a Besh o droM, a Heaven Street Seven és Tabáni István.

Budafok – Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata 21. alkalommal hívja ünnepelni az érdeklődőket a városrész szívébe, az Oroszlános udvarba és a Savoyai Jenő térre. Szeptember 4-én és 5-én ismét „PEZSEG A BORVÁROS”. A neves fellépők mellett gasztronómiai élvezetek, gyermekjátszótér, gazdapiac, hagyományőrző vásáros sor, nemzetiségi zenekarok várják a vendégeket.

Ebben az évben is látogathatóak Budafok varázslatos hangulatú pincészetei: ingyenes kisvasúttal bárki eljuthat a távolabbi pincékhez. Az Oroszlános udvarban is kóstolóval várják a borkedvelőket.

Szombat délelőtt 10 órakor az ünnepi megnyitóval veszi kezdetét az esemény a Savoyai téren, majd látványos szüreti felvonulás a magyarországi borrendek kíséretében a borospincékhez. A színpad 11 órától néptánccsoportoké és gyermek-szórakoztató programoké, 15 órától kezdődik a Borlovagrend-avatás és a Chevalier Törley Pezsgőrend avatás. (Keresztes Ildikót pezsgőrendi taggá avatják)

17.15-től stand up comedy fellépők várják a humor kedvelőit, majd 18 órától a Kerekes Band, 19.45-től a Besh o droM, este fél 10-től pedig a Heaven Street Seven szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap 11 órától ismét a gyermekeké a színpad: gyermekkoncertek és bábszínház várja a legkisebbeket. 14.30-tól a Soultramps, 16.30-tól a Fellegini Klezmer Gipsy Band lép fel. Este hat órakor Keresztes Ildikó hangját élvezheti a közönség, akit a fellépése után pezsgőrendi taggá avatnak. 19.15-től Tabáni István lép színpadra, majd este 9-kor a Ghymes együttes ad nagykoncertet.

A hagyományőrzésen túl az önkormányzat célja, hogy a nagy tömegeket megmozgató, a történelmi, kulturális gyökerekhez visszanyúló rendezvény kikapcsolódást nyújtson lakosainak és az ideérkező látogatóknak.

 

További információ:

http://www.budafokiborfesztival.hu/

http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=104049216317164&ref=mf


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing