Filmszemle - Február 2. és 5. között tartják a mustrát

Február 2. és 5. között rendezik meg a 43. Magyar Filmszemlét a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban.

Mint a szervező Magyar Filmművészek Szövetsége az MTI-t csütörtökön tájékoztatta, a rendezvény nem kapott állami támogatást, ennek híján az idei filmes mustra "fapados" szemle lesz, protokollesemények nélkül, csupán néhány külföldi vendég részvételével. A 2012-es filmszemlén előzsűrizés, verseny nem lesz és díjakat sem adnak ki.

A tervek szerint kilenc játékfilmet és számos egyéb műfajú alkotást felvonultató mustra "célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja" - fogalmaz a Magyar Filmművészek Szövetségének közleménye.

Csak ősbemutatókat tartanak, a korábban bemutatott filmek utánjátszására nincs lehetőség - közölték a szervezők. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett tudományos ismeretterjesztő, animációs és kisjátékfilmeket, kísérleti filmprodukciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A játékfilmes programban idén Deák Krisztina Aglaja, Fancsikai Péter jp.co.de, Fliegauf Benedek Csak a szél, Pálfi György Final cut - Hölgyeim és uraim, Szabó István Az ajtó, Török Ferenc Isztambul, Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim (befejezés alatt), Vidnyánszky Attila Szarvassá változott fiú (befejezés alatt) című filmjei, valamint a tíz rendező - Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András és Jancsó Miklós - rövidfilmjeiből álló Magyarország 2011 kap helyet.

A filmszemle részletes programját és a filmek teljes listáját a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra. A rendezvény vetítéseire érvényes mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek majd.

MTI 2012. január 12., csütörtök 15:22

Uránia Filmszínház a SpeciaLista oldalain >>>

Toldi mozi a SpeciaLista oldalain >>>


Cikkajánló
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing