Fidesz: kiemelt cél a Városliget megújítása

A Fidesz-kormány és a főváros vezetése kiemelt céljának tekinti Budapest fejlesztését, és kiemelt beruházásnak az évtizedeken át csak amortizálódó Városliget megújítását is.
A nagyobbik kormánypárt ezt az MSZP főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba által elmondottakra reagálva közölte, aki szerint a kormány Budapest tüdejét tenné tönkre a Városliget tervezett beépítésével, amely állítása szerint egyben az ország legnagyobb környezetkárosító eseménye is lenne.

A Fidesz erre közleményében úgy reagált: "az MSZP megkezdte hazug fővárosi kampányát, miközben vezetésük alatt Nokiás dobozokban hordták szét a főváros pénzét és hagyták, hogy Budapest lepusztuljon".

Szerintük az egyre szépülő Budapest 2018-ra Európa egyik legszebb és leglátogatottabb városa lesz a Városliget újjászületésének köszönhetően.

A zöldterületek nagysága nőni fog, nem pedig csökkenni - tették hozzá -, helyreállítják a tórendszert és átfogó zöldterületi rekonstrukciót hajtanak végre. Hozzátették: ezzel újabb és újabb rekordot dönthet a turizmus, a magyar főváros ugyanis egyre vonzóbb.

A Liget Budapest projektről szólva azt írták: eredeti állapotában megújul a Közlekedési Múzeum, felépül a Fővárosi Nagycirkusz új épülete, létrejön a Magyar tájak konyhája gasztronómia falu, a Művészetek tere, valamint olyan beruházások történnek, amelyek méltóak a Városliget történelmi múltjához.

Ezzel párhuzamosan zajlik az állatkert fejlesztése, a Petőfi Csarnok átalakításával pedig egy új gyermek és ifjúsági tudás- és élményközpont létrehozása.

"A Liget Budapest projekt megvalósítására a kormány a most kezdődő uniós fejlesztési ciklusban megnyíló fejlesztési források tudatos tervezésével készül, szemben a szocialistákkal, akiknek az alkalmatlansága és nemtörődömsége miatt Magyarország és Budapest euró-milliárdokat veszített a hazánkat megillető fejlesztési forrásokból" - olvasható a közleményben.

 

 

MTI 2014. április 23., szerda 16:16


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing