Fergeteges a RaM Colosseumban

Az ExperiDance Production-t 2000. évi megalakulása óta a hagyományok tisztelete mellett a tradicionális formáktól való bátor eltérés, a megújulásra törekvés, az újdonság ízvilága jellemzi. A sok évnyi alkotómunka eredménye egy letisztult egyedi tánc, zenei és fényvilág, melynek köszönhetően ma már társulatunkat határon belül és túl a magyar tánckultúra utazó nagyköveteként tartják számon!

Az általunk újragondolt magyar néptáncművészet, melyet a mai modern táncirányzatok elemeivel vegyítünk, az előadásainkon, országhatárokat nem ismerő turnéinkon keresztül évről évre egyre szélesebb közönséghez juthat el. Kihívásokkal teli nehéz feladat a miénk, hiszen a régi hagyományokat ápolva a mai színpadi show-k világát kell a nézőink elé varázsolnunk ezáltal is erősítve a tradicionális magyar néptánc amúgy is színes és széles tárházát.

Az Experidance Fergeteges című produkciójának fellépői. HOL Magazin 2013.

Tánctársulatunk, melyek tagjai mind Táncművészeti Főiskolát végzett hivatásos táncosok, mellett komoly apparátus gondoskodik a látványos nagyszínpadi szórakoztatásról. Ez az olajozottan együttműködő gépezet: koreográfus, zeneszerző, jelmez- és díszlettervező, dramaturg, táncosok, technikusok garancia a biztos sikerre. Ezek a szakemberek alkotói közösséget vállalnak egy fontos cél érdekében: estéről estére rabul ejteni a nézők szívét!

Mindaz, amit eddig megalkottunk, számokban…:

12 ország

13 év

1500 teltházas előadás

több mint 1.000.000 néző

28 táncművész

30-40 fős irodai és technikai apparátus

14 két felvonásos, egész estés előadás

8-10 óra alatt színpadkészre építhető programok

 … és képekben…:

www.youtube.com/theexperidance

…és a táncosaink szemével:

http://www.youtube.com/watch?v=-TzjbM6urYE

http://www.youtube.com/watch?v=LhPsu4DR1v8

http://www.youtube.com/watch?v=o-8Grm6pCrI

http://www.youtube.com/watch?v=pa3lTEggmrE

Az ExperiDance Production 13 évvel ezelőtt a szolnoki Szigligeti Színház világhírnevet ígérő deszkáiról indult hódító útjára az első teljes estés táncelőadásával: az Ezeregyévvel. Ez a magyar nép 1000 évnyi történelmét feldolgozó táncshow órási sikert aratott a formabontó hang és mozgásvilágával és újra megnyitotta a magyar emberek szívét a tradicionális magyar néptánc előtt. Olyat alkottunk, ami mára Hungarikum lett. November 16-án a gyökerekhez visszatérve ünnepelhetjük az 500. jubileumi előadást az almamáterben, Szolnokon.

Úgy érezzük ez a mostani próbálkozásunk is ugyanennyire újszerű, unikális és mégis a hagyományok megőrzésére hivatott, hisz a magyar kultúra nagykövetei táncban és zenében most először együtt egy színpadon szórakoztatják a nagyérdemű közönséget.

A múltunknak és jelenünknek köszönhetjük, hogy ez két világhírű produkció a 100 tagú cigányzenekar és az ExperiDance társulata úgy döntött, hogy itt az ideje a közös munkának. A táncosaink és a 40 roma muzsikus együtt idézi meg az 1800-as évek második felének elfeledett világát. Október 4-én a RaM Colosseumben klasszikus dallamok kelnek életre, mint Liszt rapszódiái, Monti csárdása és a Pacsirta, és a művészek egy álomszerű Fergeteges mulatságba repítenek minket és varázsolnak el táncaikkal.

Jöjjön el és legyen Ön is részese ennek az álombéli utazásnak!

Várom szeretettel az október 4-ei ősbemutatón!

 

Román Sándor

Román Sándor és Gőcze Balázs a Fergeteges tiszteletére készített csokoládécsalád bemutatóján. HOL Magazin 2013.

Az október 4-ei budapesti premier után az október 10-ei szigetszentmiklósi ősbemutatóval indul a vidéki turné is, melynek szervezésében a Prodior Kft.-vel működik együtt az ExperiDance Production.

További előadások a RaM Colosseumban: október 5-én és 6-án. A novemberi és decemberi időpontokat megtalálhatja a www.ramcolosseum.hu illetve a www.experidance.hu weboldalakon.

További helyszínek: október 11. Pécs, november 18. Szeged, november végén Debrecen, december 13. Miskolc, december 14. Veszprém, december 16. Győr.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing