Férfiélet, női sors – Müller Péter estje

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a New York Művész Páholy november 25-i estjét! Aznap 19 órától a hazai populáris-ezoterikus irodalom legismertebb alakja, Müller Péter író, dramaturg, forgatókönyvíró, előadó lesz vendégünk a Világ Legszebb Kávéházában, hogy a férfi-női kapcsolat értelmezését, egymás és magunk megismerését egy izgalmas, interaktív esten éljük át.

A New York Művész Páholy november 25-i estjét két változtatás is jellemzi. Egyrészt a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Vezetőség úgy döntött, hogy nagyobb helyszínt biztosít Müller Péter estjének, így a Róma termet bocsátják a nagyközönség számára. Másrészt interaktívvá válik a beszélgetés, vagyis a közönség is kérdezhet majd a népszerű írótól.

Müller Péter író legújabb, Férfiélet, női sors című kötete kapcsán érkezik a New York Kávéházba, s ez a program sokban különbözik majd az előzőektől. Az esten egy férfi és egy nő – Müller Péter és az est háziasszonya, Juhász Anna beszélget női és férfi szerepekről, elfogadásról, szerelemről, barátságról és hitről. A történelmen és az irodalmi műveken keresztül megismert, majd saját életünkben megélt helyünk mellett Müller Péter rávilágít, „összeomlóban van a sok ezer éves férfiuralom. És születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök Én-élmény. Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük. A férfilélek katarzisát és a női lélek önmagára ébredését. Sorsunkban és párkapcsolatainkban olyan drámák zajlanak, amelyeket nemigen tapasztaltunk a múltban. Férfinak és nőnek ezért nehéz élni manapság. A férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához. Ehhez az önös énjének össze kell törnie, darabokra. A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és a méltóságát, amit még keresni sem engedélyeztek neki, soha.”

Müller Péter könyvei minden kétséget kizáróan a legsikeresebb ezoterikus kötetek közé tartoznak, ezt jelzi a több százezer eladott példány. Spirituális célzatú művei mellett drámaíró tevékenysége is meghatározó. Pályáját 1955-ben rendezőasszisztensként kezdte, a Madách Színházban. Eredeti szakmáját tekintve dramaturg. Napjainkig művek sokaságát állította színpadra, a Madách Színházban 1965-től végzi ezt a munkát.

Müller Pétert állítása szerint 1956-ban egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni a mindennapi életben az önmegvalósításban. Bár igen termékeny író, azt vallja, hogy a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja mégsem az írás, hanem a beszéd. Ebben hiszünk mi is a New York Művész Páholyban – hisz a beszélgetés, az egymásra figyelés által igyekszünk havonta két este irodalmat, kultúrát, értéket adni Mindannyiuknak –, ezért a november 25-i estet interaktívvá tesszük: az est második felében a közönség is bekapcsolódhat, kérdezhet Müller Pétertől.

A novemberi esten természetesen saját műveiről, pályájáról, színházról, élet-értelmezésről, spiritualitásról, barátságokról lesz szó. Megtanulhatjuk tőle a szerelem, az élet szépségét, értékelését, a béke és a barátság fontosságát, magunk megismerésének titkát.

"Akit megcsap a mulandóság szele, rájön, milyen csoda élni. Az "Emlékezz a halálra!" mondás nem fenyegetést jelent, hanem azt, hogy szüntelenül tartsd ajándéknak az életedet - mert minden nap ünnepnap!"

A New York Művész Páholy november 25-i estjére a belépőjegy 1500 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing