Felvidéki borászok a Pesti Vigadóban

2017.05.17. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Tizenöt felvidéki és négy magyarországi pincészet több mint száz bora várja a közönséget a Felvidéki borászok a Pesti Vigadóban címmel meghirdetett sétáló kóstolón pénteken.

A Felvidék területét korábban soha nem látott mértékben lefedve, tizenhárom település képviseletében tizenöt borászat érkezik a Pesti Vigadóba, amelyekhez a Duna innenső oldaláról, a Neszmélyi borvidékről három ismert borászat, valamint egy habzó italokkal érkező vállalat csatlakozik - közölte az MTI-vel Csíki Sándor szervező.

Mint kiemelte, a látogatók Magyarországon még kevéssé ismert kis borászatok izgalmas boraival is megismerkedhetnek.

A Pesti Vigadó éttermében pénteken 16 órától Geönczeöl Attila tart mesterkurzust Borok a mai Szlovákia területéről címmel, majd sétáló kóstolón ismerhetők meg az Árendás Pincészet(Muzsla), a Burdavin (Garamkövesd), a Chateau Rúban (Fűr), a Csernus Pincészet (Ipolynyék), Drozdík József és Attila (Kéménd/Párkány), a Georgina Pince (Gúta), a Geönczeöl Pince (Garamkövesd/Muzsla), a H&V Pincészet (Muzsla), Hengerics Péter (Kővágó/Szentpéter), a Lingó Pince (Királyhelmec), a Hajdók Pincészet (Királyhelmec), a Zsigmond Pince (Ipolynyék), a Sándor Pince (Kőhídgyarmat), a MeCaBu (Szőgyén) és a Borvin (Bátorkeszi) borai.

Magyarországról a Hilltop Neszmély Borászatot, a Kősziklás Borászatot, a Szöllősi Pincészetet, valamint a Foris Beveragest hívták meg a szervezők.

 

 

 

MTI 2017. május 16., kedd 7:49


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing