Felújították a Festeticsek egykori cserszegtomaji présházát

 

Étteremként és rendezvényhelyszínként működik majd a felújított Festetics-pince; az 1842-ben épült cserszegtomaji épület több mint egy évtizede zárva volt.

A kőből rakott, 530 négyzetméteres területű épület egykor a keszthelyi kastély borászata volt, vincellér- és présházként működött. A szocializmus idején a Hévíz és Keszthely közelségében elterülő település kultúrháza volt, de ÁFÉSZ-bolt is működött benne. A rendszerváltás után vendéglátóhelyként funkcionált, de a 2000-es évek elején bezárták az épületet - elevenítette fel a keddi avatón a Festetics-pince új tulajdonosa.

Halasi Tibor elmondta: családi vállalkozásban, mintegy 100 millió forintos beruházással vásárolta meg és újította fel a történelmi épületet, amelyhez 48 millió forint növekedési hitelt is felvett. Egész éven át nyitva tartó éttermet alakított ki, és rendezvények megtartására is alkalmassá tette a kőházat és pincéjét, amelyben egyszerre 350 vendéget is tud fogadni a jelenleg 11 dolgozót alkalmazó vállalkozás.

Az eredeti hangulatához közelítve, régiségekkel, hatalmas cserépkályhákkal rendezték be a háromszintes épületet. Udvarán két, csaknem 150 éves boronaház is áll, ezekben néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a látogatók.

 

 

MTI 2014. április 8., kedd 18:38


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing