Fél év alatt ötvenezren nézték meg a gyulai Almásy-kastélyt

2016.10.06. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Március 18-i nyitása óta ötvenezren tekintették meg a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot. Az MTI-nek nyilatkozó városvezető és ügyvezető igazgató elárulta: titkon számítottak erre az eredményre, de azt hitték, év végére érik el ezt a számot.

Görgényi Ernő polgármester elmondta: amikor a kastély felújításához támogatást igényeltek, az üzemeltetési koncepcióban azt írták, hogy 2016-ban 50 ezer látogató érkezése várható a kastélyba, tehát lehet fenntartható módon üzemeltetni a kiállítóhelyet. "Úgyhogy számítottunk erre, de azért nagyon jó érzés és rendkívül elégedettek vagyunk, hogy az élet visszaigazolta ezt a becslést" - fogalmazott.

Hozzátette: a gyulai vendégéjszaka-szám 2012 óta folyamatosan nő, a gyulai várat tavaly 68 ezren tekintették meg, holott az már 2005 óta tart nyitva. "Ha a várba tíz év után is ennyi látogatót lehet becsalogatni, akkor bízunk abban, hogy ez a kastély esetében is így lesz" - mondta. Véleménye szerint megfelelő marketinggel és az időszakos kiállításokban rejlő lehetőségekkel nemcsak megőrizni, hanem növelni is lehet a látogatószámot.

Dombi Ildikó, a kastélyt üzemeltető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeumok Nonprofit Kft. ügyvezetője is megerősítette az MTI-nek: számított erre az eredményre. "Az volt az érzésem, mielőtt elkezdtem a munkát, hogy ha valamit lehet jól működtetni, ez az". Szavai szerint a kiállítás kuriózum, rengeteg az interaktív elem és dominál a látogatócentrikusság, "ami nem mindenhol jellemző ennyire".

A csapat profi, a marketing egyedi stratégián alapul, a diplomás tárlatvezetőket egy komoly felkészülési időszak végén választották ki, akik különféle stílusban képesek a felnőttekhez, az óvodás csoportokhoz vagy például a szintén nagy létszámban érkező fogyatékos látogatókhoz viszonyulni - mondta.

Dombi Ildikó elárulta: a vendégek visszajelzései rendkívül pozitívak, minden korosztály elégedetten távozik, mindössze két házaspár hiányolta a klasszikus enteriőr jellegű berendezést. Olyan jelzést kaptak, hogy jó lenne, ha babakocsit be lehetne vinni, de ezt a törékeny vitrinek és balesetvédelmi szabályzat miatt nem engedhetik.

A szakember célként a látogatószám megtartását tűzte ki, mint mondta, az emelés szempontjából inkább óvatos lenne. Szeretnék az iskolás korosztályt még inkább elérni, rendhagyó történelemórákra még nagyobb számban becsalogatni őket a kastélyba. Emellett a közeljövőben terveznek egy levelezős játékot elindítani, amely reményeik szerint még tovább fokozza az érdeklődést a kiállítás iránt.

Az Almásy-kastély Látogatóközpontban kedden adták át az ötvenezredik látogatónak és párjának - egy Tolna megyéből érkezett, a hétvégi eljegyzését ünneplő fiatal párnak - az ajándékcsomagot, egy hosszú hétvégére szóló ingyenes üdülési lehetőséget a városban.

 

 

 

MTI 2016. október 4., kedd 12:43


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing