Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Több mint ötszáz csapat méri össze főzőtudását a szombati Fehérvári Lecsófőző Vigasságon, amelyre az idén minden eddiginél többen jelentkeztek.

Az óriási népszerűségnek köszönhetően a Fehérvári Lecsófőző Vigasság az ország második legnagyobb főzőversenyévé nőtte ki magát. Nyolc évvel ezelőtt 52 csapat vett részt a versengésben, mára megtízszereződött a jelentkezők száma: a szeptember 22-i vigasságon 544 bográcsban készül a lecsó a Várkörúton és több környező utcában - hangzott el a programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón.

Brájer Éva alpolgármester elmondta, idén új elemmel bővül a fesztivál: a helyi termények fogyasztását szorgalmazzák azzal, hogy a cecei közmunkaprogram keretében termelt paprikát, paradicsomot és hagymát osztanak szét a résztvevő csapatok között. Ugyancsak kerül helyi alapanyag abba az óriáskondérba, amelyben a város lecsója készül. A főzésen túl színes programokkal várják az érdeklődőket. A kézműves játszóház és a Fő utcai kirakodóvásár mellett a Vörösmarty Színház évadnyitó mulatságot tart, míg a Kossuth udvarban országos szintű szakmai és kultúrtörténeti találkozót szerveznek a régi órákkal foglalkozó gyűjtők, kereskedők számára.

MTI 2012. szeptember 18., kedd 19:31


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing