Fedett élményfürdő épült Magyarhertelenden

2011.11.07. | Kategóriák: Új helyszínek, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Fedett termál- és élményfürdő épült a baranyai Magyarhertelenden, a mintegy 307 millió forint beruházással felépített létesítményt november 11-én adják át. 
Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketingigazgatója szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fürdőt működtető Hertelendi Termál Kft. a beruházáshoz 150 millió forint európai uniós és hazai pályázati forrást nyert.

A fejlesztés keretében a 3 hektáron elterülő, korábban egymedencés termálstrand területén fedett, akadálymentesített élményparkot alakítottak ki. A kétszintes, 1385 négyzetméteres fürdőépületben négyféle medence, szauna park, masszázs és étterem áll a vendégek rendelkezésére.

A beruházást azért határozták el, hogy Magyarhertelend ne csak szezonálisan, hanem egész évben fogadhassa a gyógyulni és kikapcsolódni vágyó turistákat, bővülő szolgáltatásai pedig a magasabb elvárásoknak is megfeleljenek.

Magyarhertelend fürdőjének vizét egy 38 Celsius fokos és egy 63 Celsius fokos vizet adó kút biztosítja. Ezek a termálvizek segítenek a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedések kezelésében, magas fluorid tartalmuk okán pedig ivókúraként fogínybetegségek gyógyítására is alkalmazhatók.

 

MTI 2011. november 5., szombat 15:18


Cikkajánló
- Krúzolj a Krúzerből indulva
- Új extrém szórakoztatóközpont várja a sport szerelmeseit Budapesten
- Elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest az év végére
- Megújul a bajnai Sándor-Metternich-kastély
- Átadták a felújított margitszigeti Casinót

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing