Február az Európa Pontban

2014.02.02. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Februárban az Európa Pontban a társadalom peremére szorult csoportokkal foglalkozunk. Koncertet ad Tony Lakatos, a Menhely zenekar Varga Livius-szal és Dorogi Péterrel, mesél majd nekünk D. Tóth Kriszta, de szó lesz a gyermekjogokról az UNICEF és az Igazgyöngy Alapítvány jóvoltából. Gondolatban ellátogatunk majd Máltára, a hónap zárásaként pedig a Polisse című francia filmet vetítjük a Lumière Filmklubban.

Február 8-án délután Tony Lakatos, világhírű szaxofonművész tart hangszeres foglalkozást a gyerekeknek, akik egy kis közös gyakorlás után együtt mutatják be az elkészült művet. Majd a gyermekek jogairól mesél a legkisebbeknek az UNICEF Magyarország nagykövete, D. Tóth Kriszta, valamint Hitka Viktória és Gál László. Este Tony Lakatos ad koncertet az Európa Pontban.

Február 13-án a társadalom peremére szorult emberekkel, emberekről beszélgetünk. Fellép az Underdog zenekar, amely korábban könnyű- és komolyzenészként tevékenykedő egykor hajléktalan emberek részvételével alakult. Az est zárásaként a Quimby-ből jól ismert Varga Livius, valamint Dorogi Péter formációja a Menhely zenekar, Busa Pistával, az Irie Maffia oszlopos tagjával kiegészülve ad koncertet.

Február 19-én az unió legkisebb tagállamába repülünk, úticélunk az idén 50 éve független Málta. Beszélgetünk majd arról, hogy hol laknak a máltai lovagok és milyen szabályok szerint élnek, hogy milyen az Azúr Ablak, és a Kék Lagúna. Beszélünk az ország három szigetéről, megemlítjük a csodatévő helyeket is. Miközben megtárgyaljuk, hogy milyenek a máltaiak, nem felejtjük el megkóstolni a helyi specialitásokat sem.

Február 21-én indul útjára a Café+ elnevezésű rendezvénysorozat, mely kötetlen formában segít tájékozódni és eligazodni az ifjúsági mobilitás iránt érdeklődőknek.

A február 25-i filmklubban a Polisse című filmet vetítjük, mely a párizsi rendőrség gyermekvédelmi osztályának mindennapjait foglalja keretbe. A filmért a fiatal francia rendezőnő, Maiwenn de Besco 2011-ben átvehette a zsűri díját a Cannes-i Filmfesztiválon.

 

A belépés minden programra ingyenes!


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing