Február 26-án nyílik az Utazás 2015 kiállítás

Idén február 26. és március 1. között rendezik meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2015 kiállításon a látogatók 20 ezer négyzetméteren, több mint 250 kiállító ajánlataiból válogathatnak - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Rafay János, az Utazás kiállítás igazgatója elmondta, hogy a kiállítás belföldi díszvendége Székesfehérvár, külföldi díszvendége Románia. A kiállításon több szakmai programot is szerveznek, idén 40 ezer látogatóra számítanak. Kitért arra, hogy adataik szerint a látogatók 15 százaléka már a kiállításon lefoglalja az utazását, és több mint 60 százaléka a rendezvényen gyűjt információt az úticél kiválasztásához.

Szavai szerint a turisztikai kiállítások Európa-szerte nehézségekkel, stagnáló látogatószámmal küzdenek, a megváltozott fogyasztói szokásokkal együtt a kiállításnak is meg kell újulnia. Hozzátette: idén ezt a folyamatot elindították, a legnagyobb attrakció a közel 200 négyzetméteres, egymillió Lego-kockából felépülő Magyarország térkép lesz. Az ország nevezetes építményeinek háromdimenziós modellje is megtalálható lesz az Utazás 2015 kiállításon, és a látogatók 11 autómárka modelljeit tesztelhetik. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta: tavaly közel 3 milliárd forintos árbevételt értek el, ami 15 százalékkal több a tervezettnél. A Budapesti Vásárközpont tavaly 500 ezer látogatót fogadott, a kiállítók több mint 100 ezer négyzetméteren állítottak ki.

Kérdésre elmondta: a Magyar Turizmus (MT) Zrt. kiállítási stratégiájának változása - a zrt. korábban a Hungexpo stratégiai partnere volt az Utazás kiállítás szervezésében - nehézségeket jelentett a szervezésben, de sikerült a belföldi kiállítókkal közvetlenül felvenni a kapcsolatot, pótolni a kieső területet, így 7 régió 70 kiállítója mutatkozik be.

Prájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy a város 140 négyzetméteres standján bemutatják Székesfehérvár és környéke értékeit, és a fehérvári cukrászok remekműveit, köztük a 2013-as év fagylaltját is meg lehet kóstolni.

Simion Giurca, a Bécsi Román Turisztikai Hivatal igazgatója kiemelte: Romániából idén 150 négyzetméteren 35 kiállító vesz részt az Utazás 2015 kiállításon, ami azt mutatja, hogy Magyarország fontos turisztikai célpontja Romániának. Véleménye szerint a rendezvény a jó regionális együttműködést és a magyar-román, magyar-osztrák turisztikai kapcsolatokat is előmozdítja, a magyar piacot Bécsből koordinálják. Magyarország Románia fő turisztikai partnere, az ország látogatóinak 30 százaléka magyar - ismertette. A magyar látogatók száma a leglátogatottabb régió, Erdély mellett az utóbbi 3 évben Máramaros, Bukarest és a Duna-delta térségében is nőtt.

Az Utazás kiállítással egy időben a társkiállítások - Afrikaexpo, Bringaexpo - is egy belépőjeggyel látogathatók.

 

 

MTI 2015. február 18., szerda 13:23


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing