Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

2020.08.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Magyarországon a V-Trade kiállítások Kft. elsőként vállalkozott arra, hogy a világjárvány ellenére (a járványügyi szabályok messzemenő betartásával) megrendezze az ország egyik legnagyobb agrár-seregszemléjét Debrecenben. A XXIX. Farmer Expónak (augusztus 18. és 21. között) idén is a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont, ahol a biztonság mindenek előtt...

A miniszter jövőképe

 

A rendezvényt Dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg. A tárcavezető arról beszél majd, hogy a tervezési időszak végén megmaradó európai uniós források felhasználása hogyan fog történni, illetve, hogy a gazdálkodók az idei évben milyen támogatásokra számíthatnak még. Arról is szó lesz, hogy mi a miniszter víziója az ágazat jövőjéről, annak ismeretében, hogy az EU következő hét éves költségvetése gigantikus méretű fejlesztési forrásokat tartalmaz az agrárfejezeteiben is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából idén is a megnyitó része lesz a Magyarok Kenyere program részeként megrendezendő Kenyérünnep. Az esemény súlyát emeli, hogy az idei év legjobb búzakenyerének, 2020. Szent István napi kenyerének a Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyerét választotta a szakmai zsűri.

Néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy a pandémia miatt idén az állatbemutatók nagyrészt elmaradnak, most azonban e tekintetben is jó hírrel szolgált Vaszkó László vásárigazgató. „A teljes baromfiválaszték (a futómadarakkal együtt) bemutatkozik a Farmer Expón, de képviselteti magát a Nemzeti Húsgalamb-program, itt lesznek a nyúltenyésztők, a hortobágyi génmegőrzők komplett ökofarmmal jelentkeznek, lesz szarvasmarha-bemutató és egy juh-fajtabemutató is színesíti a négynapos programkínálatot” - árulta el a rendezvény házigazdája.

 

Mi érdekli a szakmát?

 

A Farmer Expó látványelemeit (a lovasprogramoktól, a gépbemutatókon át a teniszcsarnokban felállított standokig) színvonalas állattenyésztési fórumok keretezik majd, ahol az előadók az ágazati szereplőket leginkább foglakoztató témákról osztják meg értesüléseiket a hallgatósággal. A szarvasmarhatartók például megvitatják a tej- és a hústermelés aktualitásait, információkhoz juthatnak az ősszel megnyíló telepfejlesztési támogatási programról. A sertéstenyésztők szakmai fórumán szó lesz a piaci anomáliákról és az ágazat jövőképéről, illetve ők is áttekintik a támogatási lehetőségeket. A növénytermesztési konferencia programján szerepelnek egyebek mellett az új növényvédő-szerek és technológiák a mezőgazdaságban, mégpedig hatósági és vállalati aspektusból egyaránt. Valamennyi konferencia közös nevezője az, hogy a Farmer Expóra kilátogató vendég (legyen bár szakember vagy laikus) első kézből juthat „zsebbe vágó” információkhoz.

A idénre megújult állattenyésztési kiállítási tér főszereplői ezúttal mind a négy napon a lovak és lovasaik lesznek. Igazi kuriózumnak ígérkezik Dobrovitz József fogathajtó világbajnok vendégszereplése az expón, ahol a zseniális hajtó edzőtábort rendez helyi fogatosoknak.

 

 


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing