Fahéj az elhízás ellen

2017.11.30. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

A fahéj fogyasztása segítheti az elhízás elleni harcot - állapították meg a Michigani Egyetem kutatói, Metabolism című folyóiratban közölt tanulmányukban. A kutatók szerint a fahéj ízét adó esszenciális olaj, a fahéj-aldehid azáltal javítja az anyagcserét, hogy közvetlenül a zsírsejtekre hat, és zsírégetésre készteti azokat.

A kutatók különböző korú, etnikumú és testtömegindexű (BMI) önkéntesektől származó zsírsejtmintákat teszteltek. Amikor fahéj-aldehiddel kezelték a sejteket, észrevették, hogy fokozódott a lipid anyagcserét javító egyes gének és enzimek expressziója. (A zsírsejtek általában lipidek formájában tárolják az energiát.) Ugyancsak növekedést tapasztaltak az Ucp1 és az Fgf21 jelű fehérjék mennyiségében, amelyek fontos anyagcsere szabályozók.

A fahéj évezredek óta az étrend része, és az emberek általában szeretik is. Ha még segíti is az elhízás megelőzését, akkor olyan diétát kínálhat az emberek számára, amelyhez könnyű alkalmazkodni és betartani.

 

Informed


Cikkajánló
- Legyen kellemes élmény a gyógyulás és egészségmegőrzés
- Élvezetes immunerősítés
- Miért gyógyítjuk levessel a betegeket?
- Tíz tipp fáradtság ellen
- Veszélyes üzem a városi kerékpározás!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing