Ezerjó élmény Önnek egy csokorban!

A Móri Borvidék idei programjai egy kiadványban

A Móri Borvidék 2014. évi programjait összefoglaló ingyenes kiadvány – mely a Móri Borvidék TDM Egyesület gondozásában jelent meg – már elérhető az Egyesület turisztikai információs irodájában (Mór, Táncsics M. u. 1.), valamint online változatban is (www.moriborvidekinfo.hu). 

A havi bontásban szereplő számtalan, színes program mellett a kiadvány a térség legfontosabb látnivalóit és turisztikai szolgáltatóit is az érdeklődők elé tárja, az eligazodásban pedig térképek segítenek. Az egyesületben már gőzerővel készülnek a turisztikai szezonra: szeretettel várnak mindenkit a március 1-jén, Móron megrendezésre kerülő Farsangzáró vigasságokra, valamint a február utolsó hétvégéjén, Budapesten zajló Utazás kiállításra.
Bővebb információ: www.moriborvidekinfo.hu 

Móri Borvidék. Programfüzet 2014.

Fotó: Móri Borvidék TDM Egyesület

 

2.

Utazás Kiállítás

A Móri Borvidék TDM Egyesület vendégváró tagjai, települései (Mór, Csókakő) képviseletében 2014. február 27 –március 2. között rész vesz a Hungexpon megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon (A pavilon 207A standján),ahol elérhetőek az Ezerjó hazájának programjai, csomagkínálata. Aki szeretné jobban megismeri a magyarországi turisztikai kínálatot, szeretne kóstolni, beszélgetni, információhoz jutni első kézből, annak ez egy remek lehetőség.

Ezerjó élmények az Utazás Kiállításon

Fotó: Hrubos Zsolt

 

3.

Farsangzáró Vigasságok

Március 1-én (szombat) 15 órától Farsangzáró Vigasságok lesznek Móron. A hagyományos rendezvényt a Móri Borvidék TDM Egyesület szervezi több vendégváró tagjának bevonásával.

Maskarások, zene, tánc, bor, nyitott pincék. Gyermekeknek: játszóház, kézműveskedés, tánc. Felnőtteknek: borkóstolás, lovaskocsizással, Hütte party. Jelmezverseny, Kiszebáb-égetés.

15.00-18.00 Nyitott pincék -míg az aprónép játszik, a szülők körbejárhatják a pincéket lovaskocsival- Bozóky Pincészet és Bormúzeum, Csetvei Pince, Geszler Családi Pincészet, Miklóscsabi pincéje. A jelmezes felvonulás 17-kor indul az Öreg Prés Étterem elől a belvároson keresztül a  Bormúzeum Étteremig. A legjobb jelmezeket, csoportokat díjazzák.

A rendezvény plakátja: http://moriborvidekinfo.hu/index.php/home/item/220-farsangz%C3%A1r%C3%B3-vigaszs%C3%A1g

A rendezvény Facebook meghívója: https://www.facebook.com/events/1396395970623379/

Farsangzáró Vigasságok Móron

Fotó: Móri Borvidék TDM Egyesület

Interjú Szabó Imola Éva móri TDM menedzserrel a minalunk.hu/mor oldalon: http://www.minalunk.hu/mor/hirek/10430/511/Ezerjo_elmenyeket_nyujto_TDM_tagok_az_Ezerjo_hazajabol

 

4.

Móri borvidéki bormustrák

2014-ben befejeződtek a Móri Borvidék Hegyközsége szervezésében hetente megtartott borvidéki bormustrák, ami idén hét alkalommal Móron 3 alkalommal, Csókakőn, Söréden, Zámolyon, Csákberényben került megrendezésre.  A borvidék pincéi, borászai már ismerik egymás 2013-as borát, most a borkedvelő vendégeken a sor, hogy véleményt alkossanak. A 2013-as évjárat egy jó évjárat, így izgalmas borok születtek a Móri borvidéken! El kell jönni, meg kell kóstolni!

Interjú a bormustráról itt: http://www.minalunk.hu/mor/hirek/10150/507/Szepen_alakul_a_2013-as_Mori_Ezerjo__folynak_a_bormustrak

Bormustra Mór. HOL Magazin 2014.

Fotó: Hrubos Zsolt

 

5.

Itt voltak a móriak!

A 2014-es Borjour Magnum a szezon legnagyobb magyarországi borfesztiválja volt, ami boros bemutatkozás lehetőséget biztosított a borászatoknak. Nem volt standdíj, a közönség pedig a belépőjegy megváltásával korlátlanul kóstolhatott a Millenáris két csarnokában, két szinten, összesen 3500 négyzetméteren. 25 magyar, illetve Kárpát-medencei borvidék képviselte magát, több mint 600 különböző borral. A rendezvényen 175 borászati kiállító volt, köztük sok kis, és közepes családi pince, akiknek egyetlen bemutatkozási lehetősége ekkora közönség előtt a Borjour Magnum. A boros kiállítók mellett ezúttal is erős, színes gasztrofelhozatal volt, a vendégek száma pedig idén elérte a 3000 főt- mondta el a főszervező Nagy Sebestyén, aki boros rádióműsor vezető és kisebb közönségnek, de egész évben szervezi tovább Borjour-rendezvényeket.

Sokan azért is mennek, hogy előtájékozódjanak, mely pincészeteket keressék fel az évben, hova vigyék magukkal a családot, a barátokat egy kellemes borhétvégére vagy csak egy-egy tematikusabb borkirándulásra.  A móri pincék (Bozóky Pincészet, Csetvei Pincészet, Geszler Családi Pincészet, Kamocsay, Jr., Maurus Borászat, Miklós Csabi Pincéje) remek helyen várták a kóstolók hadát. Miklós Csabi jóvoltából gyönyörű tavaszt idéző egyen tulipáncsokrokkal. A borászok közösen a borturizmus helyi katalizátora, a Móri Borvidék TDM Egyesület segítségével egy nagy molinót is kitettek: „Itt vannak a Móriak!” felirattal, Geszler Csilla a Móri Borkirálynő pedig a borvidék 2014-es színes programjaira hívta fel a figyelmet, osztogatta a 2014-es programfüzetet. Biztosan borkirálynős blogjában is részletesen ír élményeiről.  Machán-Csetvei Krisztina borász -aki először vett részt a rendezvényen- friss Ezerjó gyöngyöző bora gyorsan el is fogyott.  „A móri borászok sorfalat alkotva egymás mellett mutatták be a borvidék borait, minden asztal körül sok borkedvelő kóstolt. Reméljük hamarosan a pincéinkben is meglátogatnak bennünket.” Igazi csapatmunka volt, a móri pincék nagyon magas színvonalon képviselték az Ezerjó hazáját a legjobb boraikat mutatva be. Móron és a borvidéken is szinte minden hétvégére akad olyan kulturális, gasztronómiai, boros vagy sportprogram, ami miatt érdemes felkerekedni, kirándulóidőben pedig sok olyan úti célt (Vértes, Bakony, Csókakői Vár, Lamberg-kastély, Károlyi Kastély, városnéző séták Móron) találhatunk magunknak, ami Ezerjó élményeket adhat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Geszler Anikó

A cikk egy része megjelent a Fejér Megyei Hírlap 2013. február 21.-i számában: http://feol.hu/mor/az-ezerjo-hazajat-kepviseltek-1605268 

Fotó: Móri Borvidék TDM Egyesület

 

És ha már Mór, Móri Borvidék ajánlom figyelmükbe a turisztikailag is érdekes Mór-imázs cikkeimet a minalunk.hu/mor oldalon:

Szívünk csücske: Mór! cikkek: http://www.minalunk.hu/mor/Szivunk_csucske__Mor_I/568

Fotósok szemével cikksorozat Mórról, Csókakőről:

http://www.minalunk.hu/mor/hirek/10128/511/Mor__Fotosok_szemevel_sorozat_-_Tobb_mint_hobbioo8230_szenvedely_

http://www.minalunk.hu/mor/hirek/10152/511/Mor__Fotosok_szemevel_sorozat_-_2014_januar_

Helytörténeti cikksorozat, Lojzi bácsi mesél címmel: http://www.minalunk.hu/mor/hirek/10205/511/Lojzi_bacsi_meseloo8230__sorozat_-_1__A_kulisszak_moge_pillantvaoo8230__


Cikkajánló
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút
- Új élménymedencével ünnepelte 50 éves jubileumát a füredi Marina

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing