Ez csak light szex, nem pornó

2015.04.28. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Film

Számtalan feltételezés kering a világban arról, hogy az olyan erotikus thrillerek, mint a Sliver (Paramount Channel, 2015. április 28. 21:40 és április 29. 23:45) forgatásán a szereplők valóban szexelnek. Sharon Stone-t visszatérően faggatják arról, hogy ugye nem csak eljátszotta a vad szeretkezéseket, hanem volt is „valami” a filmbeli partnereivel? 

Neki azonban újra és újra ki kell ábrándítania a kérdezősködőket. A filmbeli erotika egyáltalán nem az, mint az otthoni hancúrozás. Sharon Stone védelmében összeszedtük a tudnivalókat arról, hogy milyen, ha a sztárok a kamerák kereszttüzében szexelnek.

Van szex, vagy nincs szex?

Határozottan nincs. Sőt arra is nagyon ügyelnek a forgatásokon,, hogy a meztelen színészek nemi szervei se érintkezzenek egymással. Ezt megakadályozandó, az intim részeket testszínű (elsősorban latex) borítással látják el, a szeméremtájékot alaposan kipárnázzák, betéttel védik, hogy még véletlenül se történjen baleset a filmbeli aktus közben.

Hogyan képesek megakadályozni a férfi színészek, hogy merevedésük legyen?

Egyszerűen úgy, hogy a szexjelenet forgatása korántsem intim közegben zajlik. A lámpák miatt iszonyú forróság van, több tucat stábtag dolgozik a helyszínen, a rendező folyamatosan utasításokat oszt, a felvétel sok leállással halad. Ez mind „hervasztóan” hat a színészre.

Silver. HOL Magazin 2015.

Élvezik a szexjeleneteket a színészek?

Ez a feladtuk, ezt kell hitelesen megoldaniuk. A többség így fogja fel, és nem görcsöl a felvételeken. Sharon Stone szerint egy idő után teljesen mindegy, hogy teát főzöl-e egy jelenetben, vagy a partnered kényezteted. Mindkettőt profin, a tőled telhető legjobb módon kell megcsinálni. Ez vonatkozik arra is, ha két olyan ember kerül egy jelenetbe, akik amúgy nem szívlelik egymás. Felveszik a snittet egymásra mosolyogva, és miután kialudtak a fények, mehet tovább az utálkozás.

A színészekre van bízva, hogy mit csinálnak az ágyban?

Sohasem. A rendező másodpercről másodpercre megkoreografálja a jelenetet, amit leegyeztet a színészekkel. Mikor, melyik szögből és mit mutat a kamera – ezt minden esetben végigveszik, nehogy olyan dolgok kerüljenek bele a filmbe, amit a szereplők nem szeretnének. Egy másik megoldás, hogy helyettest fogadnak. Számtalan kéz-, mell- és fenékdublőr dolgozik Hollywoodban, akinek az a munkája, hogy egy-egy sztár helyett beugorjon egy jelenetbe. Van, amikor a producerek maguk kérik a testcserét, mert a színész horribilis összeget kér azért, hogy meztelenkedjen.

Silver. HOL Magazin 2015.

Meddig tart a szexjelenet forgatása?

Erre nincs sztenderd idő biztosítva. Hol gyorsabban, hol lassabban halad a munka, ez rengeteg tényező függvénye. Az biztos, hogy mindenki gyorsan túl akar lenni rajta. A színészeknek legtöbbször kényelmetlen, a rendezőnek és a stábnak pedig a legkisebb részletekre való rendkívüli összpontosítás miatt idegölő a feladat.

 

Paramount Channel, 2015. április 28. 21:40 és április 29. 23:45


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- 10.000 epizód – Történelmet írt a Barátok közt
- Elkezdődött az El a kezekkel a Papámtól! című különleges családi film forgatása
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!
- Hosszabbítást kap az online dokufilmes akció

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing