Európai Irodalom Éjszakája az Ybl Palotában

Kultúrcsemege ínyenceknek - 18 ország, 18 író, 18 műve, 18 különböző helyszínen. 
Európai Irodalom Éjszakája 2012. június 9. 19:00 – 23:00 
Idén nyáron sem maradunk híján szerencsére a különleges kulturális programoknak. Rögtön június elején vár minket immáron másodszor az Európai Irodalom Éjszakája, amely 18 európai kulturális intézet, az EUNIC - Európai Kulturális Intézetek hálózata - és az Európa Pont összefogása révén kerül megrendezésre. A szervezők célja az, hogy egy mozgalmas este keretében különleges helyszíneken - többek között a patinás belvárosi rendezvénypalotában - mutassák be a közönségnek a kortárs európai irodalom kiemelkedő műveit, neves magyar színművészek előadásában.

Az este még azoknak is tartogat meglepetéseket, akik jól ismerik a Belvárost, hiszen olyan jelentős történelmi helyszíneken rendezik meg az estet, mint például az Ybl Palota (1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 12.), amely 2012. májusában újra megnyitotta kapuit.

Itt Rui Cardoso Martins portugál író „És ha nagyon meg szeretnék halni” című könyvébe az hallgathatunk bele.

YBL Palota. Rendezvényhelyszín Budapest Belváros. HOL Magazin 2012.,

Az 1869-ben épült palotát Ybl Miklós álmodta meg, és már átadásakor Pest egyik legszebbjeként méltatták. A kiegyezés utáni pezsgő üzleti és kulturális élet szimbóluma volt, stílusjegyei a boldog békeidők életérzését keltik. Az egykori Pesti Hazai Első Takarékpénztár épülete ma rendezvényközpontként működik, földszintjén bisztró és kávézó található.

A felolvasásra az emeleten található Díszteremben kerül sor.

Az este folyamán további 17 helyszín közül válogathatnak az érdeklődők, a részletes programról bővebb információkat itt olvashatnak…

http://europaiirodalomejszakaja.blog.hu/

https://www.facebook.com/irodalomejszakaja

És hogy miként kapcsolódnak ezek a könyvek a választott helyszínekhez? Június 9-én kiderül… Legyen Ön is ott, amikor az európai irodalom Budapestre költözik!

A programsorozat ingyenes!

YBL Palota. Rendezvényhelyszín Budapest Belváros. HOL Magazin 2012.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing