Európa Pont május-június

A tavasz utolsó hónapja a nyár előszobája: nyitnak a strandok, a kertmozik és a nyári utazások tervei készülnek. E fontos teendők közepette érdemes egy kis időt szakítani, és ellátogatni az Európa Pontba, ugyanis végéhez közeledik a Pont programsorozata.
Május 23-án az Európa Akadémia keretében „Csapó, indul! Filmezés Európában” címmel beszélgetünk Petrányi Viktória producerrel, valamint Andrew G. (Andy) Vajnával, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztossal arról...

...hogy hogyan működik az európai filmfinanszírozás, hogy születnek az együttműködések és koprodukciók.
Május hónap a kultúra jegyében telik az Európa Pontban. Horvátország csatlakozásával az Európai Unió tagállamainak száma 28-ra, hivatalos nyelveinek száma 24-re emelkedik, az új tagállam csatlakozását a Pécsi Horvát Színház előadásával, valamint a TRIAD zenekar koncertjével ünnepeljük.

Az utolsó Egy csésze Európa Marseille-be kalauzol el bennünket május 29-én. Bepillanthatunk abba, hogyan vált a francia kikötőváros kulturális fővárossá. Megismerkedünk a Villa Mediterranée-val, beszélgetünk Alexandre Dumas-ról, aki a provence-i ízek kedvelője volt, s ezeket mi is megkóstolhatjuk egy csésze tea mellett.

Május 25-június 24 között a GYEREKARC plakátpályázat legsikeresebb műveit csodálhatjuk meg óriás méretben az Európa Pont mellett. A “Hurrá nyaralunk” címmel egy földönkívüli barátnak mutatják be a gyerekek rajzokkal, hogy hogyan is képzelik a biztonságos közlekedést.

Június 1-jén az Európai Ifjúsági Hét záró rendezvényének ad otthont az Európa Pont. A hét központi témái: az aktív állampolgárság és a fiatalokat támogató külföldi programok.

Június 7-én egy hatalmas záró bulival várunk titeket. A szlovén nagykövetség roma fotókiállításának megnyitása után este 8 órától a Besh o DroM zenekarral kívánunk kellemes nyári szünetet.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing