Európa Könyvkiadó 60 – a legendás könyvkiadó születésnapi ünnepsége a New York Művész Páholyban

2016.05.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Június 13-án, este 19 órától rendezik ebben a szezonban a New York Művész Páholy utolsó estjét. Ezen hazánk egyik legjelentősebb kiadója, a számtalan remekművet, külföldi szerzőt az olvasóknak adó, nagy múltú EURÓPA KÖNYVKIADÓ ünnepli fennállásának 60. születésnapját.  

Sztárszerzők, fordítók, zene, emlékezés, például Szabó Magdára, a szerkesztőségi élet bemutatása – egy nagyszabású este várható a Világ Legszebb Kávéházában!

Június 13-án a New York Művész Páholy és az Európa Könyvkiadó közösen szervez születésnapi ünnepséget, melyen amellett, hogy bemutatkoznak a kiadó szerkesztői, fordítók és neves szerzők, emlékezünk olyan alkotókra, legendás személyekre, akik munkájukkal, gondolkodásukkal kapcsolódtak az Európához.

A nagy hagyományokkal rendelkező irodalmi könyvkiadót 1946-ban alapították Új Magyar Könyvkiadó név alatt, és 1954-ig kizárólag a klasszikus orosz és szovjet könyveket jelentetett meg. A kiadó 1956-ben vette fel az Európa nevet.

Számtalanszor volt Az Év Kiadója, rangos, elismert, a közönség által igen kedvelt külföldi szerzőket az Európa Könyvkiadónak köszönhetően olvashatunk magyarul, sorozatai – így a Diákkönyvtár, a Világirodalom klasszikusai, a Népek meséi, a Modern Könyvtár, a Dekameron, majd az Európa Zsebkönyvek sorozat – korszakosak. 

Vendégek:

Vámos Miklós író, forgatókönyvíró, dramaturg, Szécsi Noémi író, Lator László költő, műfordító, Gergely Ágnes költő, műfordító, Bart István író, műfordító, M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója, Magyarósi Gizella szerkesztő, Katona Ágnes szerkesztő, Gy. Horváth László műfordító, szerkesztő, Várady Szabolcs költő, műfordító, szerkesztő.

A zenés, irodalmi, ünnepi esten emlékezünk Szabó Magdára, Vas Istvánra, Szántó Piroskára és Osztovits Leventére, az egykori igazgatóra.

A New York Művész Páholy június 13-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron, a helyszínen váltható. A jegy egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/476984989174033/

 

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing