EU-elnökség - Látványos búcsú Duna Partyval

2011.06.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Sokszínű, látványos rendezvényekkel, összesen mintegy száz programmal búcsúztatja Magyarország az Európai Unió soros elnökségének elmúlt fél évét, a Duna Party péntektől vasárnapig kínál szórakozást a fővárosban.
Nagy Anna kormányszóvivő az eseményről tartott szerdai tájékoztatón kiemelte: a programok sokszínűsége reflektál Magyarország változatosságára, valamint arra, hogy a magyar elnökséget "a legkulturálisabb elnökségnek" is nevezték az Európai Unió történetében.

Mint fogalmazott: a háromnapos, ingyenes programsorozat valamennyi korosztálynak kínál látnivalót 11 budapesti helyszínen.
Nagy Anna a programok közül kiemelte, hogy vasárnap este egyedülálló technikával világítják meg a Magyar Tudományos Akadémia épületét, a Március 15. téren Olvasóligetet alakítanak ki, az 56-osok terén rendezik a Kapcsolat-koncertet, a Nemzeti Színház előtt színházi programok, a Művészetek Palotája előtt koncertek várják az érdeklődőket.
A Bem rakparton az unió országainak kulturális intézetei mutatkoznak be. A Clark Ádám téren a Tűztánc című koncert és táncshow ősbemutatóját tekinthetik meg a látogatók péntek este fél tíztől; a produkció szólistái és a darab zeneszerzői Bársony Bálint és Németh Gábor Nemo, a koreográfus Zsuráfszky Zoltán.
Nagy Anna megemlítette továbbá a szombati Wolf Kati-koncertet, a Kopaszi-gáton tartandó családi programokat, köztük a Mama Duna elnevezésű világzenei kórusművet, amely szerb, német és magyar művészek tolmácsolásában szólal meg szombaton háromnegyed nyolctól. Ugyanott kilenc órától az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet. A kormányszóvivő kitért a pénteki múzeumok éjszakájára, valamint a szombati templomok éjszakájára, amelynek keretében Budapest tíz temploma nyitja meg kapuit.
Bakos Piroska, az EU-elnökség magyarországi szóvivője a mintegy száz program közül kiemelte a szombati dunai hajófelvonulást a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében.
"Mintegy ezerötszáz ember vesz majd részt a felvonulásban" - mondta, hozzátéve, hogy meglepetésként lengyel tutajosok is csatlakoznak a rendezvényhez. Az eredményhirdetés este hat órakor lesz a Clark Ádám téri színpadon, a kajak-kenu szövetség egy dedikált sárkányhajó-evezőt nyújt majd át a lengyel hajósoknak.


MTI 2011. június 22., szerda 16:46


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing