Ételmustra és ostromjáték a 7. Nádasdy Történelmi Fesztiválon

2015.06.17. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A többi között ételmustra és ostromjáték is várja a látogatókat a július 17. és 19. között megrendezendő Nádasdy Történelmi Fesztiválon Sárváron - ismertették a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón szerdán a szervezők.
Szabó Krisztián főszervező elmondta, hogy az elmúlt évek során kialakult programstruktúra számos új és újragondolt elemmel bővül Vas megye legnagyobb török kori hagyományőrző rendezvényén.

Megújul többek közt a Nádasdy Ételmustra, mely visszakerül a várparkba, a péntek esti időponttal látványosabbá válik a fáklyás felvonulás, szombaton pedig egy élőfigurás sakkjátszmán áll szemben egymással a török és magyar csapat, utóbbi Berkes Ferenc nemzetközi nagymester vezetésével. A rendezvény leglátványosabb eleme, a szombati ostromjáték vasárnap is várja a látogatókat egy kisebb csatával.

Az idei rendezvényt színesíti a fiatalabb korosztálynak szánt kézműves foglalkoztató és a napközis Fesztiváltábor, amelynek keretében a gyerekek tradicionális mesterségeket ismerhetnek meg.

A Nádasdy-vár helyszínein emellett vitézi táborokkal, kézműves vásárral, apródneveldével és autentikus gasztronómiai kínálattal várják a fesztivállátogatókat.

Az érdeklődők új helyszínen kóstolhatnak bele a Báthory-lakoma fogásaiba, a külső várban pedig a Szőke András és Bede Robert főző show-ján készített ételekbe. Az idén bemutatkozik a Nádasdy Borbazár is, amely keretében hat pincészet kínálja borait.

A fesztivál zenei kínálatát többek közt a Hollóének Hungarica, a Szelindek, a Magashegyi Underground és a Balkán Fanatik színesíti.

Az MTI kérdésére a szervezők elmondták, hogy mintegy 10 ezer látogatóra számítanak a három nap alatt.

 

MTI 2015. június 17., szerda 14:36


Cikkajánló
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing