Espresso lungo

2010.09.16. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény

Az espresso sokunk kedvence. Egy újabb, elsősorban Olaszországban kedvelt változatát ismerjék meg most velünk. A hagyományosan rövidre főzött, jó minőségű kávét körülbelül 0,8-1 dl mennyiségűre hígítjuk a külön hozzá adott forró vízzel.

Fontos tanács: ne az eszresszógéppel préseljünk át a kávépogácsán még több vizet! Ezzel az eljárással csak egy csersavas, zavaros italt kapunk. A lényeg a tökéletesen elkészített espresso kávén és a forró, de nem lobogó vízen van.

Kávéscsészében, vagy hőálló pohárban, szalvétával és kávéskanállal szolgáljuk fel. Ne felejtsük a cukrot és a tejet, tejszínt.

Az espresso lungo hallgathat még az espresso americano névre is, tartalmában ugyanaz. De a lungo még tovább fokozható. A szegény olasz vidékeken extra kancsócska forró vizet is adtak hozzá, így még tovább tartott.

>>> további kávéreceptek, kávés tudnivalók a Kávéspecialista oldalain >>>


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing