Erzsébet-bál a gödöllői kastélyban

November 17-én rendezik meg első alkalommal az Erzsébet-bált a Gödöllői Királyi Kastélyban, a nagyszabású jótékonysági rendezvény bevételét a koraszülötteket mentő Peter Cerny Alapítvány kapja - mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Gémesi György polgármester Gödöllőn.

Az Erzsébet-bál egyúttal a Híres hölgyek Gödöllőn elnevezésű tematikus év záróeseménye lesz, a helyszín és környezet pedig valóban királyi, hiszen Erzsébet királyné több mint kétezer éjszakát töltött Gödöllőn, a királyi kastélyban, a bál helyszínéül szolgáló Lovarda pedig a magyar uniós elnökség jelentős rendezvényeinek adott otthont – tette hozzá Gémesi György.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány orvosszakmai vezetője emlékeztetett arra, hogy az alapítvány huszonnégy éve foglalkozik koraszülöttek mentésével. "Az alapítvány a beteg koraszülötteknek kíván segíteni többek között úgy, hogy mozgó intenzívosztályt működtet" - tette hozzá.

Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója többek között azt hangsúlyozta: a hagyományteremtés céljával útjára induló Erzsébet-bál összhangban van mind a város, mind a kastély hosszú távra szóló kulturális stratégiájával.

Az első alkalommal megtartandó bál különlegességei közé tartozik, hogy a menüsor több fogása is a gödöllői királyi szakácskönyv szerint készül, a receptek alapján megalkotott ételeket egykor a királyi család is fogyasztotta. Az ötfogásos gálavacsorán egyebek mellett fácánkrémlevest szolgálnak fel zöldséggyöngyökkel és gödöllői töltött fürjeket zöldségfészekben. A ételkínálathoz az év borászainak nedűiből válogatnak; az esemény programját ismert opera- és operetténekesek fellépése színesíti.

A jótékonysági rendezvény fő támogatója a Herendi Porcelán Manufaktúra, amely Apponyi-mintás porcelánkészletével járul hozzá a bál sikeréhez, valamint a Zwack Zrt., amely különleges italaival lesz jelen.

Az első gödöllői Erzsébet-bálról az érdeklődők a www.erzsebetbal.hu oldalon találnak további információkat.

MTI 2012. szeptember 26., szerda 15:17


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing