Első Budapesti Székely Bál

Vízkereszt napjával az idei karácsonyi időszak is lezárult, kezdetét veszi a farsang, a bálok ideje. A bálozás Magyarországon és Erdélyben a 19. században vált széles körben népszerűvé, a magyar nemesség, a polgárság és a vidéki élet kiemelkedő eseményévé. A megyebálok mellett az egyesületeknek, a különféle mesterségeknek is saját mulatságuk volt, s a bevételeket gyakran fordították jótékonysági célokra. Az elmúlt években a Kárpát-medencében több kisebb-nagyobb közösség ünnepli ismét együtt a jeles napokat, egyre több a kiváló példa a hagyományok újraéledésének. Mi, a Székelyudvarhelyért Alapítvány munkatársai is fontosnak tartjuk, hogy farsangkor is átélhessük majd az összetartozás örömét.

Elhatároztuk, hogy

2014. február 1-én, a Duna Palotában megrendezzük az

Első Budapesti Székely Bált,

melyre szeretettel várjuk a székelyek, a tiszteletbeli székelyek és a székelyeket tisztelők jelentkezését egyaránt.

 

A hagyományoknak megfelelően jótékonysági céllal, mivel a bál teljes bevételét két székelyföldi közösségnek ajánljuk fel. A Szent Erzsébet Társulásnak, vezetője Bakó Béla Pál ferences atya; valamint az oklándi unitárius közösségnek, Kelemen Lajos Levente lelkész úr vezetésével. Marosvásárhelyen Pál atyának abban szeretnénk segítségére lenni, hogy a gondjaira bízott gyermeknek minél tartalmasabb gyermekkor juthasson; Oklándon pedig a különleges Árpád-kori templom halaszthatatlan felújításához szeretnénk segítséget nyújtani.

Mivel a célokat támogatásra érdemesnek tartotta, dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke elvállalta a bál fővédnöki feladatait, védnöke pedig Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és Bíró Ildikó, a Duna Palota igazgatója lesz.

Természetesen mind a vacsora menüválasztása, mind pedig a bál programja – a Forrás Művészeti Intézet jóvoltából - javarészt a székely hagyományokra épít. Terveink szerint az estén fellép majd a Kékiringó Néptáncegyüttes, Kubinyi Júlia népdalénekes; Ferenczi György, Both Miklós, Szokolay Dongó Balázs, Apáti Ádám, Lukács Miklós, Jankó Miklós zenészek. Fellép még a Standard Band Zenekar és a Harmony Art (Bánky Zsuzsa, Szabó Gyula, Giszt Anna), valamint Takács Zsuzsa, Katrics Krisztina és Kolyvek Antónia divattervezők munkáiból különleges divatbemutatót is tervezünk. Természetesen értékes tombolanyereményekkel is készülünk.

Mivel a helyszín 320 fő számára kínál lehetőséget a tartalmas szórakozásra, ezért a bálra a jelentkezés sorrendjében tudunk helyet biztosítani.

 

Belépőjegyek személyenként:

 

I. kategória 25 000 Ft

II. kategória 20 000 Ft

III. kategória 15 000 Ft

 

Jegyrendelés, tájékoztatás az ujlaki.edina@dunapalota.hu elektronikus levélcímen.

 

A rendezvény szervezőiként azon leszünk, hogy az Első Budapesti Székely Bál sikere, jó hangulata erősítse az összetartozás érzését, a magyar-magyar összefogást.  Segítsünk rászoruló nemzettársainkon és fejlesszük Székelyföld és az anyaország kapcsolatát. Nem titkolt célunk, hogy a jövőben a székely bálok rangos társadalmi eseménnyé váljanak Budapesten.  

Legyen Ön is részese az Első Budapesti Székely Bálnak!


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing