Első Budai Levesfesztivál

A fővárosi Császár fürdő Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók.

A korábban hirdetetthez képest új helyszínen, a fővárosi Elvis Presley téren rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók.

 

A magyar ízek mellett többek között Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély és Oroszország ízei is képviseltetik magukat a gasztronómiai eseményen. Lehet kóstolni tradicionális magyar leveseket, de akár strucclevest, sőt afrikai krokodilragu-levest is.

Az egzotikumok és a hagyományos levesek egyaránt egységáron fogyaszthatók, ötszáz, illetve ezer forintba kerülnek mérettől függően. Mellé kísérőként az ingyenes fesztivál vendégei a klasszikus pálinkaházak kínálatából, valamint villányi borok közül is választhatnak.

Aki maga szeretné elkészíteni levesét, minden segítséget megkap a hét végén: 46 kiállító kínálja termékeit a levespiacon, ahol nemcsak minden összetevő és hozzávaló, de az elkészítéshez szükséges eszközök is megvásárolhatók - mondta el Necz István, a fesztivál főszervezője a kedden tartott sajtótájékoztatón.

A családi recepteket főzőversenyen is próbára tehetik a vállalkozó kedvűek.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által támogatott fesztivál részleteiről az érdeklődők hasznos információkat olvashatnak az esemény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/budailevesfesztival).

A fesztivált az eredeti tervek szerint múlt hét végén tartották volna egy másik helyszínen, de szervezési gondok miatt végül elhalasztották az eseményt, amelynek a Hild-udvarban találtak új helyet.

 

MTI 2013. április 23., kedd 18:00


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing