Először rendeznek halfesztivált Siófokon

2013.10.08. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A hétvégi rendezvényen elsősorban a halból készült ételeké lesz a főszerep, de szórakoztató programokkal is várják a szervezők a közönséget - tájékoztatta Kolumbán Tünde, a városi önkormányzat sajtóreferense az MTI-t hétfőn.
A város főterén péntektől vasárnapig zajló programok között a halgasztronómiáé lesz a főszerep. A város kilenc vendéglője indul azon a versenyen, amelyen új halas fogásokat kell készíteni úgy, a halakon túli összetevőket a térség őstermelőitől szerzik be. A kreatív halétkeket ismert séfekből, gasztronómiai szakemberekből álló zsűri értékeli majd.

A halfesztivál programjai között lesz halászléfőző-verseny, halászati kiállítás akváriumokkal, a Sió moziban pedig ingyenes vetítések várják a gyerekeket halakról szóló filmekkel. A helyi nagykönyvtárban ismeretterjesztő előadások mellett kiállítás is várja az érdeklődőket, míg a főtéren kézművesek kínálják portékáikat.

A főtér színpadának programjai gyermekműsorokkal, táncos fellépőkkel és koncertekkel délutánonként kezdődnek és éjszakáig tartanak. Pénteken lesz a kreatív gasztronómiai verseny nyilvános zsűrizése és eredményhirdetése. A háromnapos rendezvény fellépői között lesz a Budapest Bár és a Bergendy Zenekar is.

Az őszi halfesztivállal Siófok hagyományt akar teremteni. A hajdani, tojástermelők által megrendezett őszi tojásfesztiválok sikere bizonyította a város számára, hogy óriási az igény az őszi rendezvényekre is. A csaknem egy évtizeden át a tojástermelők által minden ősszel megrendezett fesztivál megszűnt, Siófok ezek után döntött egy saját, témájában autentikusabb fesztivál meghonosítása mellett, népszerűsítve ezzel a Balatont és a halat.

Az új fesztivál megrendezéséhez a siófoki székhelyű Balatoni Halgazdálkodási Zrt., a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület, a város intézményei és a civil szféra is hozzájárul.

A programokról bővebben a város honlapján, a www.siofok.hu oldalon lehet olvasni.

 

MTI 2013. október 7., hétfő 15:00


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing