Előrelépett Budapest a legnépszerűbb konferenciavárosok rangsorában

2018.05.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

A Konferenciaszervezők Nemzetközi Szövetségének (ICCA) legfrissebb nemzetközi városrangsorában Budapest a 12. helyre lépett előre 2017-ben, az előző évhez képest négy, 2015-höz képest pedig hét helyet javított. A hivatásturisztikai rendezvények rangsorának élén Barcelona végzett a konferenciák száma alapján, megelőzve Bécset és Párizst.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) MTI-nek küldött csütörtöki közleményében kiemelte, hogy a magyar főváros - a nemzetközi konferenciaszövetségek által megrendezett 128 konferenciájával - olyan népszerű üzleti úti célokat utasított maga mögé, mint például Hong Kong, Dublin, Koppenhága, Amszterdam, Bangkok, Róma, vagy a TOP20-ba újonnan belépő Tokió és Montréal. Kiemelik: amennyiben a 4000 fő befogadására alkalmas kongresszusi központ építésére vonatkozó közbeszerzés kiírása, majd a kivitelezés a tervezett ütemezés szerint alakul, akkor 2020 után további átrendeződés várható a városrangsorban, Budapest javára.

Az ICAA azokat a rendezvényeket veszi számításba a rangsor elkészítéséhez, amelyeknek legalább ötven résztvevője van, és legalább három ország között rotációs rendszerben rendezik.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a BFTK együttműködésében összesített adatok szerint tavaly 2452 tanácskozást - konferenciát, kongresszust - tartottak budapesti helyszínnel. Ezeken több mint 414 ezer vendég vett részt, ami átlagosan 169 résztvevőt jelent rendezvényenként. Havi átlagban mindez 204 hivatásturisztikai rendezvényt jelent Budapest számára. Ez azzal együtt is figyelemre méltó szám, hogy a hivatásturisztikai statisztikák szerint nőtt a vidéki helyszínek szerepe - írták.

A közlemény szerint a helyszín alapján a legtöbb, 1476 eseménynek valamelyik szálloda adott otthont. Ez az összes rendezvény 60 százalékát jelenti. A rendezvények 10 százalékát egyetemi helyszíneken, felsőoktatási kampuszokon, közel 8 százalékát pedig kongresszusi- vagy konferenciaközpontban rendezték tavaly.

A legnépszerűbb időszakok a budapesti rendezvénynaptárban tavaly a november, október és május, illetve április voltak sorrendben 319, 292-292, és 287 konferenciával.

 

 

 

 

MTI 2018. május 10., csütörtök 14:23


Cikkajánló
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Színház még nincs, bisztró már van: megnyitott az Átrium Bisztró
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing