Elmélkedések a világról a novemberi MiroArt esten

2018.11.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

2018. november 23-án 19.00 órakor folytatódik a tavasszal indult kulturális rendezvénysorozat, a MiroArt a Városliget Caféban, ahol hónapról hónapra egy-egy irodalmi klasszikus, évforduló, kortárs szerző munkássága adja a központi témát a beszélgetős esteknek. Szerb Antal, Örkény István, Krúdy Gyula után a november végi program fókuszában ezúttal a kortárs tudományos és irodalmi élet egyik legjelesebb képviselője, Csányi Vilmos kerül.

Csányi Vilmos biológus, etológus-író lesz a november 23-ai MiroArt vendége a Városliget Caféban.

A Széchenyi-díjas biológus, etológus-író hazánk nemcsak legsokoldalúbb, de legnépszerűbb tudósa, gondolkodója. Több évtizednyi tudományos, etológus munka és elismerés után döntött úgy, hogy megmutatja szépíró voltát - azóta számos szépirodalmi mű szerzőjeként is számon tartjuk. Fotózik, munkáival saját köteteinek borítóin is találkozhattunk. És gondolkodik - tudományban, irodalomban - fő témája és kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Védjegye: közérthető stílusban beszél viselkedéstanról, evolúcióról, térképezi fel kultúránkat, hiedelmeinket.

Miképpen szeretünk? Mit jelent valódi közösségben élni, és mit csupán szervezetben? Mi az egyén szerepe, és mik a lehetőségei a társadalomban? Merre tart az evolúció? Mi a boldogulásunk titka?

A rendezvényen mutatják be Csányi Vilmos A globális elme – Elmélkedések a világról című munkáját, ennek kapcsán beszélgetnek a meghívottak művészetről, természettudományos gondolkodásról, oktatásról, háborúról és békéről, madarakról és kutyákról. A könyv zárógondolatai egyébként olyan kortársakról szólnak, mint Esterházy Péter, Juhász Ferenc és Göncz Árpád, mindemellett pedig egészen személyesek. 

 

Vendégek:
Csányi Vilmos író-etológus
Babiczky Tibor író, szerkesztő
Kálid Artúr színművész
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Az estre a belépés regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: regisztracio@topartbudapest.hu
Belépő: 1500 Ft, mely egy frissítőt, pohár bort is tartalmaz.
A kötet a Libri Kiadó jóvoltából a helyszínen kedvezménnyel megvásárolható!

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/563870380740038/

További információ: www.facebook.com/miroartestek

 


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing