Elkészültek a győri Diótörő jelmeztervei

2016.12.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Több ezer méternyi textil és díszítő szalag felhasználásával összesen több mint kétszáz jelmezt kell legyártania hat varrodának, hogy idén karácsonykor a Győri Balett művészei életre tudják kelteni ifj. Harangozó Gyula koreográfiáját.

A Diótörő az Arénákban produkció helyszínei az Audi Aréna Győr, a Debreceni Főnix Csarnok és a Veszprém aréna. A helyszíneknek megfelelően az előadás látványos díszletekkel készül, mivel az alkotóknak olyan képi világot kell az arénák színpadjaira varázsolniuk, amelynek megtekintése nagyobb távolságból is varázslatos élményt jelent.

Diótörő - Egérkirály. HOL Magazin 2016.

A produkció jelmezterveit az egyik legismertebb kortárs jelmeztervező, Velich Rita készíti, akinek a nevéhez fűződik többek között a Káel Csaba által rendezett Bánk Bán operafilm kosztümjeinek megtervezése. Velich Ritának nem ez az első munkája ifj. Harangozó Gyulával, a diótörő rendezőjével, a két szakember korábban többek között a Hófehérke és a hét törpe balett változatán dolgozott együtt.

Diótörő - Kiskatonák. HOL Magazin 2016.

A Diótörő az Arénákban egy több mint kétszáz jelmezes darab. Rengeteg szabász, emellett varrónők, kalaposok, cipészek és textilfestők, hat varroda, egy ötvös és egy virágkészítő dolgozik együtt a kosztümökön. Minden egyes darab kézzel készül. Úgy kell illeszkedniük a táncosok testére, hogy szinte a második bőrük legyen, ami nem akadályozza őket a szabad mozgásban. Az egyik legnehezebb feladat az Egérkirály és az Egerek különlegesen életszerű, és kicsit félelmetes figuráinak megtervezése és megvalósítása volt, amelyeket Haraszti Janka csodálatos maszkjai tesznek majd teljessé – emeli ki Velich Rita jelmeztervező.

Diótörő Herceg. HOL Magazin 2016.

A jelmeztervek közül most egy tucatnyit ismerhetünk meg, közöttük a kortárs értelmezésnek megfelelően a darabban megjelenő Barbit, Robotot és Pókembert. A többit – közöttük a főszereplő Klára ruhájának terveivel – azonban csak az előadáson láthatjuk majd.

 

Kapcsolódó weboldal: http://diotoroazarenakban.hu


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing