Elindult a nevezés a gyulai pálinkaversenyre

2014.02.05. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Elindult a nevezés a gyulai Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupára, amelynek keretében odaítélik a Magyarország legjobb pálinkája címet is.
Lovász Sándor főszervező a Gyulán április 18. és 21. között zajló Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén is több száz tételt várnak a versenyre. Felidézte, hogy tavaly nyolc országból több mint 750 pálinkával és gyümölcspárlattal versenyeztek kereskedelmi célú főzdék, bérfőzetők és magánfőzők.

Az idei versenyre március 17-ig lehet nevezni. A minták nyilvános zsűrizését március 26. és 28. között tartják. Az ünnepélyes eredményhirdetés április 19-én lesz a Várkertben.

Hozzátette, hogy a Magyarország legjobb pálinkája címet elnyerő ital idén is bekerül - mint megőrzendő nemzeti kincs - a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pálinkás vitrinébe. Ha lesz olyan külföldi ország, ahonnan legalább tíz nevező legalább harminc mintával versenyez, akkor külön ország-győztest is hirdetnek. Az idei évben is kiosztják a világkupa legjobb versenymintájának járó fődíjat, amelyet pálinka, gyümölcspárlat és borpárlat is elnyerhet.

A fesztiválon ismét megrendezik a gyümölcskészítmények nemzetközi versenyét, ahol gyümölcsökből előállított lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, gyümölcsborok és egyéb készítmények széles kínálatával találkozhat a közönség - jegyezte meg Lovász Sándor.

A pálinkafesztivál négy napján számos program várja az érdeklődőket a Várkertben. Lesz népművészeti kiállítás, közös koccintás, megrendezik a Magyar Pálinka Szépe versenyt, valamint a bor- és pálinkarendek felvonulását. Esténként pedig koncertek várják a látogatókat.

 

MTI 2014. február 5., szerda 18:04


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing