Elindult a nevezés a Central European Beer Awards Nemzetközi Sörversenyre

2019.12.03. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

CENTRAL EUROPEAN BEER AWARDS 2020. NEMZETKÖZI SÖRVERSENY A GYULAI KÉZMŰVES SÖRFESZTIVÁLON! 

A Grand Champion díjak mellett az idei évben keressük Magyarország Legjobb Kisüzemi Sörét és a Legeredményesebb Kisüzemi Főzdéjét is!

2020. június 11-13. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.

Ezalatt a három nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének.

A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a „Central European Beer Awards-2020” Sörverseny, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére nyitunk meg.

 

A verseny célja:

•     A sör, mint az egyik legnépszerűbb ital népszerűsítése határon innen és határon túl

•     A kisüzemi, kézműves sörök népszerűsítése

•     Az otthoni sörfőzés népszerűsítése

•     A kulturált sörfogyasztás népszerűsítése

•     A minőség javítása, a gyártók, termelők saját eredményeinek közlésén keresztül

•     a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése

A verseny meghirdetésének köre:

  • Házi amatőr sörfőzők (Homebrewing)
  • Kisüzemi kézműves sörfőzdék (Craft Brewery) – max. 200 000 HL/év

 

A Versenyszabályzat a www.ceba.hu , és a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon található.

Nevezni a www.ceba.hu , vagy a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon, a CEBA - 2020 menüpontban történő regisztrációval lehet.

A regisztráció 2020. május 4. hétfő, 24.00 óráig tart.

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 3 liter versenymintát, minimum 6 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan 5 különböző tétellel indulhat.

A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét és fajtáját.

Beküldési határidő: 2020. május 11. 12.00 óra

 

Nevezési kategóriák:

„A” - Házi sörfőzők kategóriában: 3500 Ft mintánként, 4 minta felett 3.000 Ft mintánként.

„B” - Kisüzemi sörfőzdék kategóriában: 8.000 Ft + ÁFA mintánként, 4 minta felett 6.000 Ft + ÁFA mintánként.

Külföldi nevező esetén mindkét kategóriában: 30 EUR mintánként, 4 minta felett 20 EUR.

 

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2020. május 14-15.
Helyszín: Panoráma Hotel – Étterem, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 84.

 

A verseny 30 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.

A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetünk.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2020. június 11-13. között kerül sor a „Gyulai Kézműves Sörfesztivál” elnevezésű rendezvény keretében, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

Kérdéseikkel kapcsolatban keressék Adamik Anikót a +36 30 5221679-es telefonszámon
vagy az 
aniko.adamik@sorfesztivalgyula.hu e-mail címen


Cikkajánló
- 10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is
- Menyhárt Attila és Fekete Antonio most a spanyol ajkúakat kápráztatja el
- Mártózz, szaunázz, lazíts és mozogj az egészségedért!
- MAISKY 2020.január 16. Müpa
- Abeer Nehme és a Szent Efrém Férfikar

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing