Elindult a magyar El Camino

Március utolsó napján indultak el az első zarándokok az esztergomi Szent Adalbert Központból Máriagyűd irányába, elindítva ezzel a Magyarországot átszelő zarándokutat „a magyar El Caminot”.

A magyar zarándoklat ünnepélyes megnyitóján részt vett Horváth Endre turisztikáért felelős helyettes államtitkár, dr. Székely János püspök atya, Tétényi Éva Esztergom város polgármester asszonya, Pokorni Zoltán Budapest XII. kerület polgármestere, Rumi Imre a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke és Meszleny László, az esztergomi Szent Adalbert Központ igazgatója. Rumi Imre elnök elmondta, hogy a Magyar Zarándokút Egyesület célja, hogy létrehozzanak egy, a világhírű spanyolországi El Camino-hoz hasonló, hálózati jelleggel és folyamatosan működő magyar zarándokutat.

A hosszas előkészületek után mostanra 26 önkormányzat, számos szálláshely és étkezési lehetőséget biztosító szolgáltató szerepel a zarándoklat támogatói között. A zarándokút Esztergomtól Máriagyűdig összesen 420 kilométer, ami körülbelül 17-22 nap alatt teljesíthető. A haladást és a szálláskeresést könnyíti a névre szóló zarándokútlevél, mellyel az út végén igazolható az Út maradéktalan teljesítése. A zarándokút során a részvevők megismerkedhetnek a helyi szakrális, történelmi és kulturális értékekkel, hagyományokkal, tehát az út turisztikai jelentősége óriási. A szervezők terve szerint az Út alapja lehet a Czestochowa – Medugorje között tervezett nemzetközi zarándokútnak.

 

További információkat a Magyar Zarándokút Egyesület weboldalán talál >>>

 


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Színház még nincs, bisztró már van: megnyitott az Átrium Bisztró
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál
- Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing